Frissen Fejérből

2022.09.20. 19:33

Téli munkák a "takarékon" működő múzeumban

Már elindult a nagy sikernek örvendő Királyok és Szentek tárlat bontása a Szent István Király Múzeumban, a kölcsönzött tárgyak visszatérnek eredeti otthonaikba- írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Tóth Réka

- Nagy öröm, hogy egy, Székesfehérvár katonavárosi múltjához is illő, mindig nagy érdeklődésre számot tartó időszakos tárlatot nyithatunk majd meg 2023 tavaszán - fogalmazott Cser-Palkovics. 

A téli időszakot a felújítási munkákkal töltik majd ki, elindul a garanciális hibák és a használat közben felmerült problémák javítása.

- Mind az épület munkálatai, mind egy ekkora volumenű időszakos kiállítás elkészítése hónapokat vesznek igénybe, szerencsés csillagállásnak nevezhetjük tehát, hogy a nehéz gazdasági- és energiahelyzetben ezek a munkálatok télre esnek. Így a múzeumunk esetében egyszerre végzünk el fontos munkákat, letesszük a jövő évi "szezon" alapjait, egyúttal pedig megtakarításokat is elérhetünk azzal, hogy az épületet nem kell teljes kapacitással működtetni - fogalmazott a polgármester.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában