Kőszárhegy az ország térképén

2017.11.24. 10:20

Meghatározó szerepet tölt be a Fejér megyei pálya a hazai motorsportban

Véget értek az idei év küzdelmei a motokrossz helyi képviselőinek, akik sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

Nagy Péter

A csillagvölgyi sirató az egyik legnépszerűbb Magyarországon a motokrosszosok között

Fotó: Koppán Viktor

A Magyar Motorsport Szövetség motokrossz szakágának értékeléséből kiderül, hogy az idei versenyek közül a kőszárhegyi pálya vonzotta a legtöbb indulót. A csillagvölgyi terep elsősorban azoknak a sportolóknak kíván lehetőséget adni, akik szabadidős, és nem professzionális szinten űzik ezt a műfajt.

A Kőszárhegyi Motorcross Clubnál abban bíznak, hogy a jövőben akár egy olyan kupa szervezését is rájuk bízza a motorsportot irányító szervezet, ahol az egyesület tagjai is elindulhatnak majd.

- Sajnos a motokrossz nem tartozik azon sportok közé, ahol az állami támogatási rendszer megvalósulna, pedig látványban nincs hiány

- kezdte értékelését Gáspár Csaba, a kőszárhegyi klub elnöke. – Fontosnak tartjuk az utánpótlás-nevelést a csapatunknál, igaz, hogy a versenyzéssel kapcsolatos adminisztrációs teendőkön kívül másban egyelőre kevésbé tudjuk segíteni motorosainkat. Közösségként is nehéz egyben tartani a gárdát, mert ez egy egyéni sport, így mindenki saját maga dönti el, hogy kivel dolgozik együtt, vagy melyik versenyen indul el. A 2018-as évről érdemben még nem tudok nyilatkozni, a szövetség végleges versenynaptárát még nem kaptuk kézhez. Úgy gondolom, hogy az összképet nézve büszkék lehetünk magunkra, hiszen megalakulásunk óta szép eredményeket értünk el – fejezte be gondolatait az egyesület első embere.

A csillagvölgyi sirató az egyik legnépszerűbb Magyarországon a motokrosszosok között

Grósz Béla magyar bajnokság senior extra kategóriájában elért harmadik helyéhez hasonlóan fia, Gergő is a dobogó legalsó fokára állhatott a 65 ccm-ek között. Az MxMania nemzetközi kupasorozaton szerzett második helyet Komáromi Zalán az Mx2 kategóriában, a senioroknál pedig Adamek Imre ért el hasonló eredményt. A 65 ccm-esek csoportjában Osztotics Patrik végzett harmadik helyen, míg a 85 ccm-seknél Makár Gergő tette ugyanezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában