Fejlesztésekkel a jövőért

2018.01.27. 13:00

Sárbogárdon még vonzóbbá tennék a klubot a labdarúgóknak

A 2016/17-es idényben fuzionált az addig a megyei II. osztályban szereplő Sárbogárd csapata az I. osztályú szomszédvár Sárszentmiklós együttesével. Ez az összefogás távlatokban hatalmas lehetőséget kínál a településeken élő, és a labdarúgást kedvelők számára.

Káldor András

fds

A középkorúak, és az idősebbek emlékeiben még élénken él, amikor a Sárbogárdi Videoton csapata az NB III Duna csoportjában vitézkedett. Igaz ez a kirándulásuk a labdarúgás harmadik vonalában csupán az 1988/89-es szezonra korlátozódott, így egyáltalán nem lehet azon csodálkozni, hogy sokakban felmerült a kérdés, illetve óhaj: nem ártana, ha néhány éven belül újra lenne harmadosztályú gárdája a városnak.

Viktor Ferenc a Sárbogárd csapatának vezetőedzője ősszel váltotta a kispadon Gracza Tibort, és a megyeszerte elismert szakember komoly, nagyratörő tervekről számolt be lapunknak.

Milyen tervekkel érkezett a csapathoz, milyen célt fogalmaztak meg?

- A vezetőséggel azt a célt tűztük ki, hogy tavasszal felzárkózunk az élcsapatok mögé amennyire csak lehet, a jövő évben viszont egyértelműen a dobogó valamelyik fokán kívánunk végezni! Ezért szeretnénk megerősíteni a csapatot. A legnagyobb erősítésnek azt tartom, hogy együtt maradt a tavalyi keret. Január 8-án elkezdtük a felkészülést, nagyon keményen dolgozunk.

Erős hátország alakult ki a megye I-es csapat mögött, és az utánpótlásra sem panaszkodhatnak.

- A megyei II. osztályban szereplő csapatunk nagyon jól teljesít az idei bajnokságban, hihetetlenül egységes a gárda. Pajor László irányításával tavasszal még feljebb is kúszhatnak a tabellán (jelenleg az Agárdi Termál csoport 3. helyén állnak – a szerk.). Az U19 es csapatot is ő irányítja, és velük is versenyben van a Lepsénnyel a bajnoki címért. Szerencsére rengeteg tehetséges fiatal játékosunk van Sárbogárdon minden korosztályban. Az utánpótlás edzőink komoly munkát végeznek, ráadásul folyamatosan képzik magukat. Az U16 edzője Bezerédi Ádám, aki még aktív játékos, de edzőként is szép jövő előtt áll. Az eredményei kiválóak, jelenleg az első helyen áll a csapata. Az U14 csapatunk is versenyben van a bajnoki címért Lajtos András irányításával.

Az látszik, hogy az utánpótlás jó kezekben van, a későbbiekben a saját nevelésű játékosokra építenek?

- Pontosan! Az U19-es csapatunkban már van négy olyan játékos, aki bogárdi, ők az egyesület nagy értékei, azt szeretnénk, ha itt maradnának, és rövid időn belül be tudnám építeni őket a nagy csapatba.

A fejlődés egyik záloga lehet a megfelelő infrastruktúra.

- Megmaradt a miklósi létesítmény, ahová egy új pályát, és öltözőt épített Nagy László tulajdonos – ott játsszuk majd tavasszal a meccseinket. Ez biliárdasztalhoz hasonlítható gyepszőnyeggel rendelkezik, míg a bogárdi pálya felújítása ezután következik, öntözőrendszer kialakításával. Ehhez egy uszoda is kapcsolódik, s egy műfüves pálya is tartozik hozzá. Ezzel lesz teljes a sportlétesítmény. Így minden adott lesz ahhoz, hogy néhány éven belül „ugorjon” egyet a csapat, és akár 2020-ra megcélozhatjuk az NB III-at. Nagy László nem csak anyagilag hoz óriási áldozatot, de folyamatosan együtt lélegzik a csapattal és fejleszti a létesítményeinket, ami elengedhetetlenül szükséges a szakmai munkánkhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában