Bence és öccse, Gergely is jól kezdte a kecskeméti vk-t

2018.05.04. 19:44

A Demeter-testvérek is bejutottak a döntőbe 

Az idei öttusa világkupa-sorozat harmadik állomásán népes és nívós mezőny viaskodott a férfiak selejtezőjében is. Több fehérvári versenyző is sikerrel járt.

Ferencz Balázs

Kasza Róbert (balra) nem jutott döntőbe, Demeter Bence azonban remekelt

Fotó: Róth Tamás

Alekszejev Tamara és Kovács Sarolta is nyugalomban szemlélhette a férfiak selejtezőjét pénteken, hiszen ők megtették, mit megkövetelt a haza, Földházi Zsófiával trióban bejutottak a kecskeméti világkupa döntőjébe. Kállai Ákos női szövetségi kapitány elégedetten értékelte a lányok teljesítményét.

Kovács Sarolta kávé mellett figyelte a fiúk vívását
Fotós: Róth Tamás

– Saci esetében látszik, hogy fizikailag nagyon jó állapotban van. Bízom abban, hogy a döntő napján mentálisan mindhárman rendben lesznek és segít majd nekik a hazai pálya, a hazai közönség. Nagy dologra lehetnek képesek – fogalmazott Kállai. – A fiatalok közül Barta Luca és Kalincsák Eszter is sérülés után épülget. Sokat kihagytak, így nem volt elvárható tőlük a továbbjutás. Kalincsák Eszter (Volán Fehérvár – a szerk.) talán meg is lepett azzal, hogy egy picit előrébb tart már annál, amit gondoltam.

A férfi szövetségi kapitány, Martinek János sem bosszankodhatott igazán, hiszen négy magyar legény is döntőbe jutott. A 88 fős mezőnyt három csoportra osztották. Az A jelűben versenyzett Demeter Bence, aki a Los Angeles-i ezüstérme, és rosszul sikerült ob-szereplés után újra a dobogóért szállt harcba. Nem is bízott semmit a véletlenre a Volán Fehérvár pentathlonistája, 18/10-es mérleggel, jól vívott, az úszást a középmezőnyben zárta, a kombinált számban pedig a csoport második helyére futott fel, azaz biztos döntős. Éppúgy, mint testvére, Demeter Gergely. Geri azonos mérleggel forgatta a párbajtőrt, mint bátyja, úszásban a huszadik volt, végül a kilencedik helyen zárta a kombit. Ebben a csoportban Fröhlich Tamás (VF) a 22. helyen zárt, lemaradt a fináléról, míg Kasza Róbert (KSI) a kombinált szám előtt feladta a versenyt. A B csoportban Regős Gergely némi meglepetésre a harmadik helyen zárta a selejtezőt, s biztos finalista tagságot szerzett hatodik helyével Szép Balázs is. Bereczki Richárd (16.) és Klis Krisztián (18.) nem lépett tovább. A C csoportban Horváth Norbert teljesített kiválóan. A kombinált szám előtt a hetedik pozícióban volt, aztán végül a 13. lett, éppen nem jutott be a legjobb 36 közé. Tomaschof Soma (25.), a Volán Fehérvár ifjú titánja, Farkas Martin (22.), valamint Bruckmann Gergő (26.) a mezőny hátsó felében zártak, nem léptek tovább.

Kasza Róbert (balra) nem jutott döntőbe, Demeter Bence azonban remekelt
Fotós: Róth Tamás

Az öttusa világkupa harmadik fordulója szombaton a női döntővel folytatódik, majd a férfiak vasárnapi fináléja után hétfőn a vegyes váltóval zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában