Történelmi triatlonezüst

2018.05.22. 21:21

A fehérvári Lukács Levente a második helyen ért célba

Minden szempontból kielégítő verseny volt a hétfői, az ünnepi hétvége zárásaként az eXtremMan triatlonsorozat első állomását – a városban először – Székesfehérváron rendezték.

Nagy Péter

Lukács a kerékpározást követően még az élen állt

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Remekül indult a megmérettetés az Alba Triatlon SE színeiben induló Lukács Leventének, aki mindössze néhány másodperces hátránnyal a kaposvári Szerecz Donát mögött, másodikként mászott ki a langyosnak éppen nem nevezhető Csónakázó-tó vizéből. Az 1500 méteres úszást követően kerékpárra pattantak a versenyzők, a 40 kilométeres táv végén a „vizes próbát” harmadik helyen teljesítő bajai Flander Márton, illetve az elkerülőn élre álló fehérvári sportoló meglépett a többiektől. A koronázóvárosi triatlonista az első helyről vághatott neki a 10 kilométeres futásnak, amit lendületesen indított az első körben, de a hosszútáv-specia­listának számító Flander kemény diónak bizonyult, aki végül háromperces előnnyel nyerte az eXtremMan sorozat székesfehérvári állomását. A görcsökkel hátráltatott Lukács ezüstérme ugyan nem forgott veszélyben, igaz Zsódér Zsolt pazar hajrájának köszönhetően fél percre megközelítette őt.

A meleg és a délutáni kezdés kemény kihívás elé állította a sportolókat
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Nem versenyeztem még ilyen időpontban, a délután egy órai kezdésre kicsit nehéz volt felpörögnöm. Ugyan nem úsztam még a Csónakázó-tóban, de fehérváriként tisztában voltam a víz adottságaival. Jól sikerült az úszás, majd a gyors bringapályán sikerült egy kis előnyt szereznem. Az ötkörös futás első része nagyon jól ment, a táv feléhez közeledve azonban már éreztem, hogy a combizmommal valami nincs rendben. Ekkor ért utol Flander Marci, akivel próbáltam tartani a lépést, de annyira begörcsölt a lábam, hogy meg kellett állnom nyújtani. Szerettem volna nyerni hazai pályán, de összességében örülök az ezüstéremnek is. Ez egy ilyen verseny volt, de nincs idő a kesergésre, mivel szombaton már Balatonkenesén, a középtávú országos bajnokságon veszek részt – mondta Lukács Levente.

Lukács a kerékpározást követően még az élen állt
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A hölgyeknél teljesen más volt a képlet, hiszen az úszás után élre álló Weinhardt Anna ellenmondást nem tűrően, majdnem kilencperces előnnyel utasította maga mögé Horváth Lillát valamint Dr. Szentpéteri Diánát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában