új igazolások röpíthetik a fehérvári teniszezőket

2018.06.13. 20:40

Címvédésre készül a Kiskút

Pécsett veszi kezdetét a női tenisz Szuperliga idei kiírása, a koronázóvárosiak újfent a bajnoki címre törnek.

Nagy Péter

A fehérvári hölgykoszorú Fehér Tamás csapatmenedzserrel kiegészülve az aranyért küzd

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A csütörtöki nappal elrajtol az élvonalbeli bajnokság a hölgyeknél, a Kiskút TK versenyzőire egy hét alatt öt játéknap vár, mielőtt kiderül, hogy Fehér Tamás lányai képesek lesznek-e ismét az élen végezni. A játékoskeretben történt némi változás a tavalyi aranyérmes csapathoz képest, a 2018-as pontvadászatnak a cseh Kristina Kucovával, a román Raluca Serbannal, Udvardy Pannával, Bondár Annával, Békefi Biankával, Pirok Alexával, Fekete Lillivel, Zádori Rékával, Szabó Laurával, Halász Klaudiával, Udvardy Lucával és Juhász Lillával vág neki a fehérvári teniszegyesület.

Hogy sikerült a felnőtt bajnok Bondár Annát és a junior első Zádori Rékát idecsábítani?

– Viszló Csaba tulajdonossal olyan anyagi feltételeket teremtettünk a klubnál, ami miatt szívesen jönnek hozzánk teniszezni – közölte Fehér Tamás. Távlati célként pedig az a jövő lebeghet a játékosok előtt, amit az újonnan épülő létesítmény is szimbolizál: itt profi körülmények között készülhetnek. Budapest közelsége mellett az is fontos, hogy az országban nem sok ilyen sportlétesítmény lesz.

A fehérvári hölgykoszorú Fehér Tamás csapatmenedzserrel kiegészülve az aranyért küzd
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Mennyire nehéz egy hét alatt csapattá gyúrni az egyéni versenyzőket?

– Nehéz, hiszen inkább egy egyéni sportágról van szó, tele önálló egyéniségekkel. Mérkőzés közben sokszor hozzájuk sem szólhatsz, ezért is fontos, hogy mindenki egymásért küzdjön majd az elkövetkező napokban. Én mindenesetre szeretem az effajta kihívást, évek óta alig várom a Szuperliga-hetet.

Mekkora lökést adhat a címvédés a Kiskút életében?

– Hogy csak egy példát említsek, a tavaly nálunk szereplő román Michaela Buzarnescu megtáltosodott az aranyérem megszerzése után, most a világranglistán harmincegyedik helyen áll. A Szuperligának amúgy is különleges hangulata van, mivel azok a lányok, akik év közben ellenfélként találkoznak, most együtt küzdhetnek egy nemes célért. Pozitívum még, hogy megengedett a szurkolás, valamint az edző is jelen lehet a pályán – ez mind serkentőleg hat azokra, akik később magasabb szinten kívánják művelni a teniszt. Zádori Réka és Bondár Anna a hivatásosok mezőnyét erősíti hamarosan, Udvardy Panna pedig már a profik közé tartozik. Nem akarom elkiabálni, de a még mindig csak tizenkét esztendős Udvardy Lucát is néhány éven belül WTA-tornán láthatjuk szerintem. Zádori Réka, az ország egyik legtehetségesebb fiatal teniszezőnője is segíthet a siker elérésében.

– Egy nagyon erős társaságba kerültem, abban, hogy ideigazoltam, édesanyám is nagy szerepet játszott, aki tősgyökeres fehérvári – mondta a 17 éves sportoló.

A tehetséges Zádori Réka nagy erősítés lehet
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Hogy illeszkedik az egyhetes viadal a versenynaptárba?

– Már az év elején úgy alakítottuk ki, hogy minden meccsen itt tudjak lenni, ez a hét kizárólag a Szuperligáról szól nekem.

Milyen egyéni célokkal vágott neki az idei esztendőnek?

– Szeretnék egyéniben tizedszer is magyar bajnok lenni a junioroknál, és a világranglistán is be akarok kerülni az első száz közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában