Pásztor a döntőben hajigálna

2018.08.02. 08:02

Az ARAK-ot két fehérvári atléta képviseli a felnőtt-Európa-bajnokságon

Augusztus 6. és 12. között Berlinben randevúznak Európa legjobb atlétái. A magyar válogatottat 33 versenyző alkotja, köztük két székesfehérvári sportolóval, Szabó Dániellel és Pásztor Bencével.

Ferencz Balázs

Pásztor Bence nagy dobásra készül a berlini Eb-n

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A 100 méteres síkfutás magyar bajnokának, Szabó Dánielnek azonban kétségei vannak a tényleges indulást illetően. Magyarország leggyorsabb sprintere két hete Szlovákiában versenyzett, ahol a 4x100-as tagjaként meghúzta az alsó hasfalát, s a sérülés még mindig nem jött rendbe. A napokban még tesztelik, hogy el tud-e indulni a berlini Eb-n. – Minden bizonnyal nem volt szabványnak megfelelő a szlovákiai pálya, a kanyar íve nem volt megfelelő, s rendesen meghúztam az alsó hasfalamat. Kollagéninjekciót kaptam, ultrahangos kezelésekre jártam, otthon gyulladáscsökkentő lámpával kezelem, s figyelek az edzések intenzitására, terhelésére is – mesélte Szabó Dániel, aki a miskolci U23-as OB-n futotta meg a felnőtt-Eb-szintet, 10,34 másodpercet repesztett 100-on.

A csütörtöki tréning után dönt Dani és edzője, Varga Tamás arról, hogy elindul-e a sprinter az Európa-bajnokságon. Kérdés, ha rajthoz áll a fehérvári sportoló, mennyire hátráltatja majd a friss sérülés. – A formám rendben van, a közelmúlt kéthetes felkészülése alatt olyan időket futottam, amilyeneket edzésen még nem, bizakodva utaznék az Eb-re. Pásztor Bence az utóbbi napokban könnyített, átmozgató edzéseket végez, többet pihen, indulásra kész az ARAK kalapácsvetője. Az atléta szerdán vette át Budapesten a válogatott szerelését.

Pásztor Bence nagy dobásra készül a berlini Eb-n
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Gondolatban egy ideje már Berlinben vagyok. Nagyon stabil volt a szezonom eddig, még soha nem dobtam ennyiszer 73 méter fölött. Még a rosszabbul sikerült versenyeimen is meg tudtam közelíteni a 73-at. Azonban még nem jött ki az az eredmény, ami bennem van – mondta a kalapácsvető. Pásztor Bence szerint az Eb-n akár messzebb is repítheti a szert.

– Egy kontinensviadalon más a légkör. Sokkal inkább a helyezésre mennek rá a versenyzők, más a körítés. A selejtezőben három dobásunk lesz, bízom benne, hogy 74 méter fölé tudok kerülni, s az elég is lehet a 12-es döntőre. Ott pedig már ajándék lesz versenyezni. Ha összeáll egy jó mozgás, akkor 75-76 méter környékére is képes lehetek. Eddig minden világversenyen tudtam hozni azt, amire éppen képes voltam, s közel tudtam dobni az aktuális legjobbamhoz. Pásztor Bence 2017-ben Szombathelyen dobta meg a szintet, 2018-ban Fehérváron 74,01 métert hajított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában