Tenisz

2018.08.28. 09:00

Tíz magyar folytatja a főtáblán

Az augusztus 27. és szeptember 2. között a Bregyóban megrendezésre kerülő, 25 ezer dollár összdíjazású ITF Pro Circuit salakos férfi teniszversenyen hétfőn már a főtáblára kerülésért zajlottak a küzdelmek, míg a párosoknál a negyeddöntőbe jutás volt a tét.

Krebsz András

Izgalmas meccseket hozott a hétfői nap a fehérvári tornán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vasárnapi esős idő miatti több órás csúszás ellenére a második körös selejtezők szinte kivétel nélkül befejeződtek: a brazil Wilson Leite, a türkmén Isa Mametgulyyev, a cseh Yvo Panak, az osztrák Philip Aplienz és az orosz Alekszej Alescsev vívta ki a továbbjutást.

A magyar párharcot Bartakovics Marcell nyerte három szettben (2–6, 7–6, 6–4) Törőcsik Ádámmal szemben. A Dunakanyar TKSE teniszezőjén kívül az esélyesebb ellenfeleiken túljutó Khin Dániel és Tóth Gábor János is sikerrel vette az akadályt: Khin a cseh Martin Bugajt (6–2, 6–1), míg Tóth a szlovák David Damian Brnát (6–3, 4–6, 6–2) verte.

Hétfőn aztán már a főtábláért szálltak harcba a játékosok. Délelőtt az egyes pályán a 18 esztendős Kisantal Dominik igyekezett felborítani a papírformát, ám az erejéből csak egy 6–1, 6–2-es vereségre futotta Leite-tel szemben. Utánuk Bartakovics Marcell és szlovák Peter Vajda csapott össze, az első szettes rövidítés után a másodikat már könnyedén behúzta a szentendrei teniszező (7–6, 6–2).

A kettes pályán a szlovén Domen Gostincar az osztrák Philip Aplienz testén keresztül (3–6, 6–3, 6–1) jutott a legjobb 32 közé. Őket Tóth Gábor János és az osztrák Andreas Kramer párharca követte, melyen a mind a két játszmát rövidítésben lezáró Kramer bizonyult jobbnak. A hármason Alescsev a szlovák Dominik Hruncakkal küzdött meg, a közel két és fél órás összecsapáson az orosz szetthátrányból fordítva (5–7, 6–4, 6–1) ment tovább. A játéknap utolsó egyes csatájában Panak és a szintén szlovák Samuel Puskar mérkőzött meg, Puskar 6–4, 6–2-vel lépett a főtáblára.

Izgalmas meccseket hozott a hétfői nap a fehérvári tornán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A négyes pályán Mametgulyyev ütötte ki a szerb Milan Radojkovicsot (2–6, 6–1, 6–4), majd Khin Dániel és az osztrák Michael Gloeckler nézett farkasszemet egymással, a találkozót végül utóbbi nyerte (6–2, 7–5).

A párosoknál a nyolc közé igyekvők közül a Gödry Levente–Nagy Péter, a Milan Radojkovics-Marko Tepavacs (mindkettő szerb), az Oscar Jose Gutierrez (BRA)–Karim Mohamed Maamoun (EGY), a Domen Gostincar–Tino Kovacic (mindkettő szlovén), a Balla Péter–Szintai Dávid, a Necz András–Tóth Gábor János és a Marozsán Fábián–Matthew Kandath kettősök zárták sikerrel a hétfői napot.

A kedden kilátogatók már egyesben is főtáblás mérkőzéseket láthatnak, többek között Kéki Márk, Nagy Péter, Bartakovics Marcell és Cseresznyés Máté is pályára lép majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában