Új edző a korisoknál

2018.12.04. 20:40

Egykori magyar junior bajnok a Jégmadaraknál

A nyár óta vezetőedzőként tevékenykedő Oros Hajnalka hét éven át dolgozott Németországban, tudását jelenleg a koronázóvárosi műkorcsolyázó egyesületnél kamatoztathatja.

Horog László

Oros Hajnalka (középen) Dortmundban, a német műkorcsolya fellegvárában képezte magát

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Négyesztendős múlt, amikor korcsolyázni kezdett az MTK színeiben, pályafutása során egyéniben és jégtáncban hazai utánpótlás-viadalokon szerepelt. Oros Hajnalka utóbbi számban juniorként aranyérmet szerzett. Húszéves volt, amikor egy térdsérülés vetett véget karrierjének, a korábbi ismert műkorcsolyázó, Száraz András vezette Sportország elnevezésű fővárosi egyesületnél helyezkedett el edzőként. Később, hét esztendőn át Németországban, a Ruhr-vidék egyik legfejlettebb városában, Krefeldben dolgozott. Hazatérését követően Fehérváron vállalt munkát, nyár óta a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesületben vezetőedzőként okítja a fiatalabb generációt.

 

– Dortmundban, a német műkorcsolya fellegvárában végeztem a szakedzői iskolát, jól éreztem ott magam, azonban elég volt a távollétből, hazatértem. Tavaly októberben kerültem Fehérvárra, előbb tanfolyamokat szerveztem, vezettem, versenyzőkkel nem foglalkoztam. Augusztustól azonban már igen, ekkor kezdődött ugyanis a felkészülés. Sárközi Judit kollégám a rekreációs kategóriában szereplőket dirigálja, Zákány Eszter pedig az egészen kicsi korosztályok foglalkozásait vezeti. Utóbbiak majd csak az elkövetkező években lépnek jégre a viadalokon, az ISU kategóriában.

Oros Hajnalka (középen) Dortmundban, a német műkorcsolya fellegvárában képezte magát
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Jégmadár színeiben 21 sportoló szerepel a hazai és nemzetközi porondon, a leg­fia­talabb hat, a legidősebb pedig tizennégy esztendős.

– Akadnak közöttük egészen tehetségesek, akik sokra vihetik a sportágban. Szeretnénk tovább bővíteni a létszámot, edzőként a legfontosabbnak azt tartom, hogy a sportágat megszerettessük a gyerekekkel, valamint azt, hogy a ránk bízott nebulók kitartók, céltudatosak legyenek. Az eredményesség is fontos, ugyanis a siker a legkomolyabb motivációs tényező.

 

Utóbbival nincs is gond. A budapesti Halloween Kupán hat sportolóval indultak, a fehérváriak számára a tapasztalatszerzés volt a cél a rendkívül erős mezőnyben. Fliszár Hanna, Varga Janka, Simkó Emese, Szabó Jázmin, Hartdégen Lili és Czakó Luca állt rajthoz. A miskolci Kelet-Magyarország Kupán – egyben vidékbajnokságon – Hartdégen Lili a Cubs 1. kategóriában a 3. helyen zárt, valamint vidékbajnok lett. Czakó Luca a Basic Novice küzdelmeiben 3. és vidékbajnok. Az Intermediate kategóriában Szabó Jázmin 5. és vidékbajnok. Fliszár Hanna az Advanced Novice megmérettetés során 4. és vidékbajnok, Varga Janka ugyanitt 5., továbbá vidékbajnoki ezüstérmes. A rekreációs kategóriában, a C bronz viadalon Purgel Anna 2. lett, Balogh Zita pedig 4. A C goldban Kiss Júlia győzött, Szente Antónia negyedikként zárt. A rekreáció D mastersben Szabó Klaudia ezüstérmet szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában