Remek őszi szezont futott az FRC csapata

2019.03.28. 20:45

Tanulni szeretnének az erős mezőnyben

Az első osztályú rögbibajnokság felsőházában vitézkedő Fehérvár Rugby Club nem hátrál meg a komoly kihívás elől.

Dévai Nándor Csaba

Minden labdaszerzésért hatalmas a küzdelem Fotó: egyesület

A 13 csapatos alapszakasz hatfős A-csoportjában az Esztergomi Vitézek, a Budapest Exiles, a Szfinx (Sopron, Maglód), a SzeKerCe (Szekszárd, Kecskemét, Cegléd) és a Battai Fekete Sereg társaságában indította a szezont a Fehérvár Rugby Club, akik ebből a kompániából jutottak tovább a felsőházi folytatásba.

– A pontjaink alapján sikerült bejutnunk a felsőházba, ami egy nagyon jó eredmény. A fejlődés szempontjából is komoly teljesítmény volt, hiszen Magyarország legjobb csapataival játszhatunk – mondta Antal Benjámin az FRC felnőtt csapatának segédedzője. – Ellenben ez a hátulütője is a feljutásnak, nagyon nagy a differencia a felső- és az alsóház között. Folyamatosan tanulni szeretnénk, ahogy az elmúlt két mérkőzésen is tettük. Rengeteg olyan egyéni és taktikai dolgot sikerült megállapítanunk, amiken mindenképpen dolgoznunk kell majd a későbbiek során.

Ezeket az összecsapásokat a szegedi Gorillák és a Battai Bulldogok ellen vívta az FRC, és egyik találkozónak sem volt kétséges a kimenetele – nem a fehérvári rögbisek javára.

Minden labdaszerzésért hatalmas a küzdelem
Fotó: egyesület

– A Batta egy nagyon erős egyesület, két csapattal is képviseltetik magukat a bajnokságban. Nem volt kérdés számomra, hogy ki fog győzni az egyébként 5-83-ra végződő találkozón, abban bíztam, hogy sikerül kiharcolni egy szoros eredményt, ez azonban végül nem sikerült. A realitásokat nézve a hatcsapatos felsőházban a hatodik helynél előrébb nemigen végezhetünk, ehhez a Szeged elleni első mérkőzésen győzni kellett volna. Kiderült azonban, hogy a szegediek erőssége, a tolongásjáték, pont a mi gyengeségünk. Pozitívum viszont, hogy mindkét találkozón jól kezdtünk, az első pontokat mindkétszer a mi csapatunk szerezte. Mindenképpen a fejlődés a cél, hogy tanuljunk ezekből a mérkőzésekből, és ősszel egy jobb, erősebb és tapasztaltabb csapattal tudjunk kiállni az új bajnokságra.

Annak ellenére, hogy két vereséggel indítottak a „Vadkanok”, még nem tettek le arról, hogy meglepetést okozzanak a rendkívül erős mezőnyben.

– Azt kell, hogy mondjam, hogy innentől kezdve a Szegednél csak erősebb csapatokkal fogunk játszani, mint például a háromszoros bajnok Budapest Exiles, vagy a sportág magyarországi fellegvárának számító Esztergom. Igyekszünk minden mérkőzésre úgy felkészülni, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és ha egy papíron erősebb ellenfél nem venné elég komolyan az ellenünk játszott mérkőzését, könnyedén meg tudnánk lepni még a legjobbakat is – mondta Antal Benjámin.

Az FRC a hétvége során idegenben, a Budapest Exiles ellen küzd majd első győzelméért, míg hazai pályán legközelebb április 13-án láthatjuk őket, mégpedig a bivalyerős Esztergom ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában