Alba Volán SC

2019.06.05. 19:57

Kapócs István már az Eb-re gyakorol

Az Alba Volán SC sportlövő szakosztálya értékelte a közelmúlt történéseit.

Horog László

Kapócs István (b) és Botos Zoltán (j) szakosztályvezető

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A klub elnöke, Tóth István, valamint az ügyvezető, Sárvári László méltatta a sportlövők teljesítményét, akik az öttusázókhoz és a vívókhoz hasonlóan jó eredményekkel jelentkeztek a közelmúltban. A lövészek első embere, Botos Zoltán is értékelt.

– A lehetőségeink tükrében szakosztályunk eredményesen tevékenykedik – mondta Botos Zoltán. – Az utánpótlásunk a lényegesebb versenyeken – Görgey Kupa, Általános és Középiskolások Bajnoksága, Diákolimpia – jól szerepelt, érmes helyezéseket szerzett, így sportolóink szerepelhettek az országos döntőkön. A felnőttek a pontlövészetben jeleskedtek, a Fejér megyei bajnokságon 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz a mérleg, az országos bajnokságon a női csapat 1 arany- és 1 bronz-, a férficsapatok 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. A történelmi pontlövész szakág versenyein 6 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérem született. A Dinamikus Lövészsport Szövetség gyorspontversenyein pedig 1 arany- 1 ezüst- és 10 bronzérem volt a jutalom.

Kapócs István (b) és Botos Zoltán (j) szakosztályvezető
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Összesen 29 arany, 21 ezüst és 28 bronz a tavalyi esztendő eredménye, ami jól mutatja a szakosztály aktivitását. Otthonunk, a Börgöndi úti lőtér műszaki állapotát szinten tartjuk, környezetét parkszerűen gondozzuk, az edzésekhez, valamint a versenyekre való felkészüléshez a feltételeket biztosítjuk. A lövészet iránt egyre többen érdeklődnek, ami örömteli. A sportklub és az önkormányzat segítsége megkönnyíti a munkánkat – nyilatkozta.

A szakosztály legeredményesebb versenyzője Kapócs István, aki joggal fogadta a gratulációkat. A történelmi pontlövészek – más néven elöltöltős, fekete lőporos viadal – tavaly augusztusban, az ausztriai Eisenstadtban rendezett világbajnokságán csapatban 5. helyen végzett. A hazai bajnokságon három kategóriában szerzett aranyérmet, nem is csoda, hogy beválogatták az idei Európa-bajnokságra készülő csapatba. A kontinensviadalt augusztusban rendezik Sarlóspusztán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában