VVSI

2019.07.04. 10:30

Berobbant a kenus páros

A VVSI tehetséges kenusa, Kuti Nina új párjával, a tiszaújvárosi Erős Kingával nyert bronzérmet a szolnoki ifjúsági válogató versenyen.

Ferencz Balázs

Akadályok sokaságán kellett túljutnia idén a VVSI Pro Rekratione versenyzőjének, Kuti Ninának, pedig nem szlalomviadalokon evez. Három évvel ezelőtt egy sérülés miatt térdelt át a kajakból a kenuba, s 2018 őszén már bajnoki címet szerzett ebben a szakágban is, vagyis a 16 esztendős hölgy a VVSI egyetlen olyan sportolója, aki mindkét szakágban ob-aranyat nyert. Januárban, a felkészülés közepette medencecsont-sérülést szenvedett, majd kiderült, korábbi párostársa, a váci Horányi Dóra egyesületet vált, s kiszáll a közös C–2-es hajóból. Azonban Kuti Nina nem keseredett el, előbb egyesületén, a VVSI-n belül kerestek új társat, de az ideális párt az idei első szolnoki válogatón találták meg.

A sikeres kenupáros, Kuti Nina (balra) és Erős Kinga Fotó: VVSI

A tiszaújvárosi Erős Kingával akkor 500 méteren indultak, s alig-alig csúsztak le a dobogóról. Három héttel később már a második válogatón berobbantak az ifjúsági korosztály élmezőnyébe. Pedig még csak serdülő korúak. A női ifi 200 méteren bronzérmet nyert a Kuti–Erős páros úgy, hogy csupán egyetlen másodperccel, fél hajóhossznyival maradtak le az ezüstérmes hajótól. A vetélytársak egy-két évvel idősebb ifjúságiak, így eredményük megdöbbentette a sportág szakembereit is. De nem csupán 200-on remekeltek. Ötszáz méteren is az előkelő 5. helyen végeztek. Egyéniben Kuti Nina 200-on ötödik, Erős Kinga pedig a hatodik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában