tartja remek formáját

2019.07.23. 20:20

Lenyomta a vb-győztest a sárosdi Barzsó Henrietta

A Fejér megyei szkanderes hölgy fél szemmel már az októberi világbajnokságra figyel.

Nagy Péter

A csinos külső ne tévessze meg az embert, ugyanis ő a legkeményebb szkanderesek egyike Fotó: DS

Juniorként már letette a névjegyét, a Görögországban megrendezett felnőtt Európa-bajnokságon – ahol bal kézzel bronzérmet szerzett – pedig ismét tudatosította: vele bizony számolni kell. A Sárosdi Szkander Klub kiválósága, Barzsó Henrietta a szlovákiai Európa-kupán hazai közönsége előtt verte meg az aktuális világbajnok Lucia Deberovát a 60 kilogrammosok között, ezzel jelezvén, hogy ő már készen áll a trónfosztásra.

– Nem vagyok teljesen elégedett a kontinensviadalon elért harmadik helyemmel – kezdte Barzsó, aki jobb kézzel ötödikként zárt Loutrakiban –, de sebaj, majd a vb-n jobban kijön a lépés. Hatalmas mezőny jött össze a görög versenyen, nagyon sokat kellett dolgoznom azért, hogy fel tudjak állni a dobogó legalsó fokára.

A sárosdi lány civilben a vendéglátásban dolgozik, két műszak között próbál időt szakítani az edzésekre.

– A konstancai világbajnokságra fogyasztanom kell, nem is keveset, ami nem egyszerű, ha az ember jobbnál jobb ételekkel van körülvéve.

A csinos külső ne tévessze meg az embert, ugyanis ő a legkeményebb szkanderesek egyike
Fotó: DS

Heninek nem sok idő jut a pihenésre, Horvátországban, Szlovákiában, de hazánkban is asztalhoz állt nemrégiben.

– Legutóbb Sárváron szerepeltem, ahol öt országból érkeztek szkanderesek. Jól ment: mínusz 65-ben jobbal és ballal is aranyérmes lettem, nehézsúlyban két ezüstöt gyűjtöttem. Itt a testvérem, Alexander a 90 kilogrammosok kategóriájában győzött mindkét kézzel, míg egy súlycsoporttal lejjebb második és harmadik lett. Klubtársam, Verbóczki Luca amellett, hogy megnyerte a juniorok küzdelmeit, a felnőtteknél is indult, ahol összesen három bronzérmet szerzett.

Az őszi világbajnokságot egy svájci, valamint egy magyar megmérettetés vezeti fel, azzal a céllal, hogy idén ő legyen a világ legjobbja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában