ökölvívás

2019.10.07. 20:32

Mindhárman győztek

Maratoni hosszúságú ökölvívótornát rendezett a DÖSE a dunaújvárosi egyetemi sportcsarnokban. A fehérvári Varkocs György Box Club három öklözője is nyerni tudott.

Ferencz Balázs

Major Milán (j) a 2. menetben lezárta a meccset Fotó: VGYBC

Háromból három. Turós Arnold vezetőedző három versenyzőjét küldte csatába a dunaújvárosi hadszíntéren, s mindhármuk kezét a magasba emelték. A nemzetközi Duna Kupa immár negyedik alkalommal fogadta az öklözőket, 35 egyesület bunyósai adták a népes mezőnyt, s 45 mérkőzést vívtak a kötelek között. A serdülő korosztálytól a felnőttig fiúk és lányok egyaránt kesztyűt húztak. A Varkocs György Box Club versenyzői közül Balogh Bálint junior 63 kilogrammban egy nagyobb sérülésből felépülve, négy hónapos kihagyás után először lépett szorítóba. Ez sem gátolta abban, hogy egyhangú pontozással verje budapesti ellenfelét. Major Milán az ifik 64 kg-os kategóriájában már a második menetben kiütötte az erősebb testfelépítésű ellenfelét. A magyar bajnoki ezüstérmes Lénárt Péter a felnőtt +91 kg-osok között lépett szorítóba, s egyhangú pontozással győzött.

Major Milán (j) a 2. menetben lezárta a meccset
Fotó: VGYBC

A Varkocs BC nem először zárt veretlenül egynapos viadalt idén, ami bunyósai felkészültségét dicséri. A sportsikerek mellett a bírák között is eredményes a fehérvári ökölvívás, hiszen a Varkocs korábbi versenyzője, Pintér Dávid bíróként tevékenykedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában