kézi

2019.12.22. 21:14

Letették a névjegyüket

A tavalyi idényben még a megyebajnokságban vitézkedő fehérvári kézisek a 2019/20-as bajnoki évadban valósággal berúgták az NB II Északi-csoportjának az ajtaját, az Erdei-csapat a szezon második felében további győzelmekkel örvendeztetné meg lelkes szurkolóit.

Krebsz András

A harmadosztály újonca, a Cunder bátran kézilabdázott Fotó: Pesti T.

Idén szeptembertől az Alba-MÁV-Előre együttese mellett már a Cunder TU Kézisuli alakulatának is szoríthatnak a férfi kézilabdáért rajongó fehérváriak a harmadosztályú pontvadászatban, Tárkányi Bencéék újonc létükre a megszerzett 11 pontnak köszönhetően a 7. helyről várhatják a tavaszi folytatást.

– A szezon előtt aláírtam volna ezt az eredményt, mi ugyanis valahol 10 és 13 pont között terveztünk az őszre, így alapvetően elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel – értékelt Erdei Krisztián, a cunderesek trénere.

Az előző szezonban még megyei ellenfelekkel küzdő fehérváriak az öt győzelmük és az előző szezon bronzérmesével játszott döntetlen mellett hatszor kapituláltak, ám az Alba és a féltávnál az élen telelő Csömörrel szemben is csak nagy csatában maradtak alul Dreska Dánielék, akik ennek ellenére nem dőlhetnek hátra a bajnoki szünetben.

A harmadosztály újonca, a Cunder bátran kézilabdázott Fotó: Pesti T.

– Négy-öt új játékost kellett beépítenünk a csapatba a nyáron, emellett az ifjúsági csapatunkat is össze kellett raknunk. A felnőttekkel ez hosszabb munkát vesz igénybe, véleményem szerint fél év alatt még nem tud láthatóvá érni ennek a gyümölcse, a látványos eredményekhez legalább nyolc hónap van szükséges, ráadásul az optimálisnak számító heti 3-4 edzés helyett nálunk csak 2-3 valósul meg. Mindentől függetlenül védekezésben és támadásban is komoly feladat vár ránk a szünetben, mindkettőben fejlődnünk kell, a visszarendeződéssel és a lerohanással viszont meg vagyok elégedve – árulta el Erdei Krisztián.

A felkészülést január 7-én megkezdő újonc az első tavaszi fordulóban a közvetlenül előtte álló Pilisvörösvár együttesével játszik majd hazai környezetben, ezt követően pedig az év egyik legfontosabb csatájára kerül sor a VOK-ban a városi rivális Alba-MÁV-Előre SC csapata ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában