Megtanultak küzdeni

2020.04.28. 07:07

Sikeres ősz után várják a rögbisek az esetleges folytatást

Címkék#FRC#rögbi

Az utánpótlásból is tudnak meríteni a Fehérvár Rugby Club férfifelnőttcsapatánál, ahol optimistán tekintenek a most még bizonytalan jövőbe.

Dévai N. Csaba

Egyelőre kérdéses, mikor folytatódhat a látványos küzdelem a bajnoki pontokért

Fotó: FRC

A másodosztályú rögbibajnokság tabelláján a második helyet foglalta el az FRC együttese 2019 utolsó fordulójában, és a járvány miatti szünetből kifolyólag még most is ott találjuk őket. Az első osztály felé robogó alakulat elmúlt időszakát Antal Benjamin játékos-edző értékelte számunkra.

– Egyértelmű célunk volt az őszi fordulók után, hogy végül megnyerjük a bajnokságot, így nagyon komoly alapozást végeztünk, bár nehezítette a körülményeket, hogy néhány játékosunk sérülés miatt nem tudta százszázalékosan odatenni magát. Alapvetően télen a fizikai felkészülés zajlik, de már a labdás edzéseket is bőven elkezdtük, sőt, egy héttel a lezárás után már meccseltünk volna a Budapesti Kosokkal – ezért is nagyon csalódottak vagyunk, hogy egyelőre fel lett függesztve az idény.

Miként értékeli az őszi teljesítményét az alakulatnak?

– A tabellát tekintve a Kosok mögött állunk egy ponttal, miután ők ellenünk szereztek bónuszpontot (négy célt tudtak elérni – a szerk.), míg mi a Budapest Exiles ellen csak három célt vittünk. Az Exiles elleni mérkőzés miatt egy különleges helyzet is előállt, a mérkőzés folyamán ugyanis történtek olyan események, amelyekről a versenybíróságnak kell majd még véleményt mondania. Maga a hátrány abszolút kiküszöbölhető lenne a tavasz során.

Egyelőre kérdéses, mikor folytatódhat a látványos küzdelem a bajnoki pontokért
Fotó: FRC

Megfelel ez a helyezés és a játék képe a szezon előtti célkitűzéseknek?

– Abszolút hozni tudtuk az elvártakat, amelyeket közösen alakítottunk ki. Egy szezon előtti edzőtáborban a csapattal együtt egy megbeszélés során állapítottuk meg, melyek azok a célok rövid és hosszú távon, amelyeket el szeretnénk érni – bár nyilván mindig a győzelem az elsődleges célunk. Úgy gondolom, hogy a fiatal játékosok beépítése is nagyon jól sikerült (Czifrus Richárd rögtön a szezon első mérkőzésén megszerezte első pontjait a felnőttek között – a szerk.), ami számomra külön öröm, ugyanis ez személyes célkitűzésem volt. Ezenkívül fontos volt, hogy felül tudjunk kerekedni azokon az általában mentális természetű akadályokon, amelyek miatt az elmúlt években folyamatosan lecsúsztunk a bajnoki győzelmekről, illetve azokról a győzelmekről, amelyek ahhoz kellettek volna. A csapat hozzáállásán sikerült javítani, egy sokkal-sokkal harcosabb mentalitást tudtunk kialakítani, amiben nagyon sokat segített Madarász Viktor, aki besegít az edzésekben. Egy olyan percet sem tudnék mondani az őszi fordulókból, amikor nem azt láttam volna mindenkin, hogy százszázalékosan mindent beleadna, még az Exiles elleni mérkőzésen sem, mikor már elmenni látszott a hajó, míg ez korábbi időszakokban sajnos többször is előfordult.

Hogyan áll össze az együttes kerete?

– Kor alapján elég nagy a szórás, a fiataljaink között vannak még középiskolások, míg legrutinosabb játékosunk, Láng Gábor már az ötvenes korosztályt képviseli. Mi, vagyis az 1993-, ’94-, ’95-ös korosztály belenőttünk a felnőttcsapatba, mivel abban az időben, mikor mi utánpótlás-játékosok voltunk, már hosszú ideje nem volt felnőttcsapat, velünk lett annyi játékos, hogy újra elindulhasson, a régebbi játékosok pedig sorra tértek vissza. Összességében fiatal csapatnak mondhatom a miénket, 23 év körül van az átlagéletkor, úgyhogy van miből és van mire építkeznünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában