Labdarúgás

2020.07.20. 21:12

Megforgatta a keretet a csákvári vezetőedző

Két győzelemmel nyerte a déli parton a hét végén 45 perces mérkőzésekkel lebonyolított minitornát az Aqvital FC Csákvár. A vezetőedző elégedett.

Horog László

A Csákvár ellenfele fölé emelkedett

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A vendéglátó Siófokot 1-0-ra verte a vértesaljai brigád Nándori góljával, az Aqvital második meccsét Daru és Posztobányi találataival 2-0-ra nyerte az NB III.-as élcsapat Lipót SE ellen, ezzel megnyerte a jó hangulatú, hétvégi seregszemlét. Visinka Ede elégedett együttesével.

– Forgattuk a keretet a két mérkőzésen, aki az első meccsen többet játszott, az másodjára kevesebbet, illetve akadtak, akik pályára léptek, de más pozícióban bizonyíthattak. Hasznos volt a jól rendezett torna, előreléptünk a felkészülésben. Akadnak sérültjeink, három játékosunk emiatt nem léphetett pályára, a korábbi edzőmeccseken többet gyepen töltő futballistáink ezúttal kevesebb időt kaptak, igyekeztünk a keret összes tagjának lehetőséget adni. Teljesen elégedett vagyok mindenkivel, a küzdőszellemmel és a játékkal sem volt gond – mondta Visinka Ede.

A Siófok elleni nyitótalálkozó első tizenöt percében a hazaiak domináltak, dolgoztak ki lehetőségeket – bár igazi ziccerig nem jutottak –, a folytatásban a csákváriak akarata érvényesült.

– Átvettük az irányítást, gólt rúgtunk, pár perccel később pedig végleg eldönthettük volna a mérkőzést, de elrontottuk a tizenegyest. Ezzel együtt sem volt gond, megérdemelten nyertünk. A második derbin gyorsan döntésre vittük a dolgot, két szép gólt szereztünk, utána kicsit kiengedtünk, a letámadások során kicsit lemaradoztunk, nem voltunk annyira élesek. Feljött a Lipót, de győzelmünk nem forgott veszélyben, összességében kimondottan jól, szervezetten futballoztunk. Úgy gondolom, sok futball van bennünk.

A Csákvár ellenfele fölé emelkedett
Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A csákváriak a korábbi derbiken 6-0-ra verték a megyei bajnokságból NB III.-ba feljutó Tatabányát, majd 3-1-re kikaptak a Vasastól, a múlt hét közepén pedig hatalmas bravúrt végrehajtva győzték le 2-1-re az Európa-ligában szereplő szerbiai Topolyát.

– A tatabányaiakat a játék képe alapján akár tíz góllal verhettük volna, a Vasas ellen is jól játszottunk, de a középpályán elvesztett labdákat az angyalföldiek gólra váltották, a végén volt esélyünk az egyenlítésre. A Topolya ellen remekül futballoztunk, ahogy Siófokon is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában