A mozgás öröme áll a középpontban

2020.07.16. 19:12

Nyári móri sporttábor, tizenegyedszer

Ezúttal is a mozgás jut főszerephez, ezúttal is több sportággal ismerkedhetnek az általános iskolások a borok városában.

Horog László

A futball most is rendkívül népszerű, de a gyerekek más sportágakat is kipróbálhatnak Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

„Ha nem figyelsz oda, leolvasnak!” – emelte fel a hangját társához fordulva az egyik nebuló, miközben a feje búbját a fatörzshöz szorította. Javában zajlott a számháború, pár méterrel odébb, a műfüves pályán az egykori nemzetközi játékvezető, az FMLSZ játékvezetői bizottságának vezetője, Arany Tamás a focisták foglalkozását dirigálta fiúknak és lányoknak egyaránt. A meccs 4-4-es döntetlennel zárult, a sípmester kellő rutinnal addig vezette a derbit, amíg sikerült egalizálni az eredményt. „Megérdemelt döntetlen” – közölte, majd lefújta az összecsapást.

A futball most is rendkívül népszerű, de a gyerekek más sportágakat
is kipróbálhatnak Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Móron immár tizenegy éve szervez nyári sporttábort 8–14 éves gyerekeknek Jány Tamás, a helyi Mini teniszegyesület elnöke.

– A tábor célja egyrészt a szabadidő kulturált eltöltése, valamint az, hogy a gyerekek minél több sportágat próbálhassanak ki. Idén az online iskolai oktatás miatt két, napközis jellegű tábort hirdettünk, ezekre harminc tanuló jelentkezett. A fő helyszínnek a futballpálya és a sportcsarnok melletti műanyag teniszpályák számítanak, idén közel tíz sportágat próbálhatnak ki a gyerekek. A teniszen kívül van labdarúgás, asztalitenisz, kerékpározás, métázás, íjászat. Ahogy a korábbi években is, az egyik legnépszerűbb ezúttal is a számháborúzás, ahol a zászló megszerzéséért hatalmas csaták folynak. A rendőrség előadása a legális és illegális drogokról is nagyon tetszett a gyerekeknek.

Több ismert sportoló volt már a vendégük, nem csak meccseket vezet, élménybeszámolót is tartott már a gyerekeknek Arany Tamás, Stolmár Rebeka teniszező és Herendi László válogatott kajakos is. Évek óta nagyon népszerű a buszos kirándulás a tatai Öreg-tóhoz, ahol sárkányhajózás és kajakoktatás is szerepel a programban.

– Nagy élmény a gyerekeknek a Gaja-völgyi túra is, ahol főzünk, horgászunk és számháborúzunk. A tábor olyan népszerű, hogy nemcsak Mórról jönnek a mozogni vágyó gyerekek, hanem Székesfehérvárról, Kisbérről, Pusztavámról és Bodajkról is. Ha minden a terveink szerint alakul, augusztusban is igyekszünk programokat szervezni a nebulóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában