Edzőváltás a Vidinél

2020.07.06. 16:57

Hét hónap után távozik a Fehérvár kispadjáról Joan Carrillo

Ahogy arra számítani lehetett, elválnak a MOL Fehérvár FC és Joan Carrillo útjai. A spanyol vezetőedző ezüstéremmel távozik.

Ferencz Balázs

Joan Carrillo nem tudott mit tenni, a csapat nem tudta átlépni saját árnyékát

Fotó: Tumbász Hédi / MW

Joan Carrillo múlt pénteken gyermekével járt a MOL Aréna Sóstóban, széles mosollyal köszönt a stadionban biztonsági szolgálatot teljesítő őröknek, majd nagy lendülettel eltűnt a öltözőfolyosón. Lehet, hogy már akkor a személyes dolgaiért érkezett Fehérvárra, mert hétfőn délelőtt a klub is bejelentette, amit már sejteni lehetett, hogy az 51 éves spanyol tréner nem marad a Vidi vezetőedzője. Joan Carrillo 2019 novemberében, egészen pontosan november 27-én vette át a csapat irányítását Marko Nikolićtól. Az 51 éves spanyol szakember nem tudta megismételni 2015-ös hőstettét, mikor bajnoki címre vezette a piros-kékeket. Az elmúlt hét hónap alatt 27 tétmérkőzésen 13 győzelmet ünnepelhetett a fehérváriakkal, 10 döntetlen mellett pedig négy vereséget szenvedett. Trófea nélkül maradt a Vidi, a bajnokságban ezüstérmet szerzett, míg a Magyar Kupából az elődöntőben esett ki.

„Bíztunk abban, hogy Joan Carrillo vezetésével rátalál a győztes útra a csapat, korábbi munkája alapján megérdemelte az újabb lehetőséget a Vidinél, de sajnos a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után olyan folyamatok indultak el a csapatban és a játékosokban, ami miatt a váltás mellett kellett döntenünk” – indokolta meg a vezetőség elhatározását Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc. hu-n.

Joan Carrillo már 2011-ben is Fehérváron dolgozott, Paulo Sousa segítőjeként tevékenykedett a Videotonnál, s részese volt a fehérváriak első Európa-liga csoportkörös szereplésének. José Gomes irányítása alatt is maradt a klubnál, majd az akkori klubigazgató, Burcsa Győző hitt az ambiciózus spanyolban, s rábízta a csapatot.

Joan Carrillo nem tudott mit tenni, a csapat nem tudta átlépni saját árnyékát
Fotó: Tumbász Hédi / MW

Jó döntésnek bizonyult, mert 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett a Vidi. Az arany után edzőt váltott a klub, s Joan Carrillo előbb a spanyol Almeriánál, majd a horvát Hajduk Splitnél, később a lengyes Wisla Krakównál dolgozott.

A Zalaegerszegi TE FC sportigazgatója, Sallói István, valamint tulajdonosa, Végh Gábor is arról beszélt, csak azután tudnak a bennmaradást kiharcoló edzőjükkel, Márton Gáborral egyeztetni a jövőről, ha Márton és a MOL Fehérvár FC nem tudnak megállapodni a közös folytatásról. Vagyis a hírek szerint Márton Gábor a fehérváriak első számú jelöltje a vezetőedzői posztra.

Az 53 esztendős Márton Gábor játékosként a Pécsi MFC-t és a Kispest Honvédot erősítette az élvonalban. Szerepelt a belga Genk alakulatában, a francia Cannes csapatával UEFA-kupa indulást érő helyen zárt. Négy szezont töltött Izraelben, a Hapoel Kfar Saba, a Hapoel Petah Tikva, a Hapoel Tel Aviv, és a Hapoel Le Zion együtteseiben. Közben többször is viszszatért Pécsre, majd egy ausztriai (FC Güssing) kitérő után a Barcsi SC-ben fejezte be játékospályafutását. Itt kezdte edzői karrierjét is. A 21-szeres válogatott Márton Pécsen pályaedző volt, majd az NB II-es Kozármislenyt irányította. 2013-ban lett az NB I-es PMFC trénere, majd az NB IIes Kaposvár volt a következő állomás. 2015 és 2018 között újra a Pécsi MFC edzője volt, majd siófoki szerepvállalás után vette át a kieső helyen álló ZTE irányítását. Az egerszegi nagy feltámadás és bennmaradás vezére volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában