Kemény párharcot vívva hódította el a Magyar Kupát a DUE-Maarsk

2020.09.08. 22:03

Ismét a trónon az Újváros!

A DUE-Ma­arsk Graphics megvédte címét, háromgólos hátrányból felállva, óriási csatában nyerte meg a BENU női vízilabda Magyar Kupát, 7-6-ra legyőzve az UVSE csapatát. Nyolcadszor hódította el a trófeát az Újváros!

Németh Krisztián

Izgalmas csatában védték meg címüket a dunaújvárosi lányok a vízilabda Magyar Kupa döntőjében. A Dunaújváros együttese a keddi fináléban háromgólos hátrányból fordítva 7-6-ra győzte le az UVSE együttesét

Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

Régi ismerősök találkoztak a Hajós Alfréd Nemzeti Sport­uszodában a kellemes kora őszi estében. 2015 óta harmadszor randevúztak a sorozat döntőjében, Fejér megyei szempontból a legszívderítőbb emlék a tavalyi finálé. Akkor büntetők után emelhették magasba a Magyar Kupát Garda Krisztináék.

Az Újváros számára nagyon sok szempontból más volt a kedd esti meccs, mint az FTC elleni hétfői elődöntő. A könnyed ujjgyakorlat után a trónkövetelő UVSE az első negyedben komoly erőket mozgósított, ezt Parkes Rebecca gólja is jelezte. Gangl Edina az UVSE kapujában lehúzta a redőnyt, Keszthelyi Rita pedig emberfórban csakhamar megduplázta a fővárosiak előnyét, aztán jött megint Parkes. Szokatlan volt ez az Újváros számára, hiszen makulátlan mérleggel meneteltek a döntőig. Röviden: 3-0 az első nyolc percben.

A kezdeti sokkból felállt Mihók Attila együttese. A második negyed már az Újvárosé volt, kihasználva az emberelőnyöket: Mahieu, Garda és Mucsy góljával visszajött a meccsbe. Keszthelyi tett arról, hogy ne legyen sokáig egál, büntetőből ismét az UVSE vezetett, de ekkor már csak rossz emlék volt a Dunaújváros számára a sikertelen első negyed: Szilágyi Dorottya ismét egyenlített. Fordulás után minden kezdődhetett elölről.

Izgalmas csatában védték meg címüket a dunaújvárosi lányok a vízilabda Magyar Kupa döntőjében. A Dunaújváros együttese a keddi fináléban háromgólos hátrányból fordítva 7-6-ra győzte le az UVSE együttesét
Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

A nagyszünet után óriási küzdelmet hozott a mérkőzés, a gólok helyére a kiegyenlített játék lépett. A fordulatot a csapatkapitány Garda Krisztina klasszisa hozta meg. Óriási gólt dobott, így a harmadik negyed hajrájára már 5-4-es vezetéssel fordult rá a Dunaújváros. Fináléhoz méltó csata volt ez, ugyanis egyenlített az UVSE. De megint jött Garda, aki büntetőből járt túl Gangl eszén.

Tehát egygólos vezetéssel fordulhatott az utolsó játékrészre az Újváros, teljesen nyílt maradt a párharc. A gólkirálynő, Gurisatti Gréta góljai nagyon hiányoztak, de a legjobbkor jött az első és ezen a meccsen az egyetlen. Szilágyi remek labdaszerzése, kontrája és önzetlen passza után kétgólosra növelte előnyét a DUE, 7-5. A folytatásban remek védekezéssel csak egyetlen gólt engedélyezett az Újváros az UVSE-nek, azt is huszonegy másodperccel a vége előtt. Válaszra már nem volt lehetősége az ellenfélnek, azaz megvédte címét a DUE-Maarsk Graphics csapata!

Gurisatti Gréta (kék sapkában) a döntőben csak egy gólig jutott, de ünnepelhetett
Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

JEGYZŐKÖNYV

UVSE Hunguest H.–DUE-Maarsk Graphics 6-7 (3-0, 1-4, 1-2, 1-1)

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 400 néző

UVSE: Gangl – Aubéli, Antal, Parkes 2, Szücs, Keszthelyi 2, Baksa, Faragó 1, Szegedi 1, Rybanska, Dávid, Peresztegi, Teleki, Kakas. Edző: Benczur Márton.

Dunaújváros: Magyari – Szilágyi 1, Sajben, Gurisatti 1, Horváth, Mahieu 1, Szabó, Garda 3, Ziegler, Mucsy 1, Brezovszki, Szellák, Huszti, Sajben. Edző: Mihók Attila. Gól – emberelőnyből: 2/9, ill. 3/11

Ötméteres: 1/1, ill. 1/1

Kipontozódott: Antal Dóra a 29. percben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában