Amatőrökkel fejezhetik be az idényt

2020.11.05. 08:59

Még azért játszanak az újvárosi futsalosok

A Dunaferr DUE Dutrade Futsal Klub NB I.-ben szereplő csapata csütörtökön 19 órakor a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Nyírgyulaj KSE együttesét fogadja a Magyar Kupában. Azonban igen kérdéses, hogy erre a meccsre, illetve az idény folytatására milyen garnitúrával állnak ki, ugyanis fő támogatójuk befagyasztotta a forrásokat, nem segíti a továbbiakban a klubot.

Káldor András

Forrás: Pixabay

Kedden délben közleményben tájékoztatta szurkolóit a Dunaferr DUE Dutrade a közösségi oldalán, hogy az ISD Dunaferr Zrt. megszüntette a dunaújvárosi futsalcsapat támogatását! Ennek az az oka, hogy az ISD Dunaferr Zrt. működését a régóta húzódó acélipari válság alapvetően megnehezítette, melyet tovább súlyosbított az új koronavírus miatti világjárvány, így nincs lehetősége a csapat támogatására, így a fentiek miatt a 2018. június 4-én létrejött, hároméves támogatási szerződés végleg ellehetetlenült.

Megkerestük Zemankó Zoltán csapatvezetőt, aki természetesen le volt sújtva, és borús jövőképet tárt elénk.

– Kétségtelenül ez benne volt a levegőben! Az acélipar válsága és a Covid–19 az elmúlt hónapokban érinti, illetve érintette a Dunaferr Zrt.-t. Nem erre számítottunk mi sem, de nem vagyunk dühösek a Dunaferr-re, csupán a helyzetre. Jelenleg a megoldást keressük, hálával tartozunk a Dunaferrnek az elmúlt évekért, elfogadjuk, és felelős állampolgárként, sportolóként, vezetőként megértjük ezt a helyzetet. Ma az elsődleges szempont egy cég életében az, hogy életben maradjon és a közvetlen munkavállalóinak bért fizessen.

Névadó szponzorként nagyságrendileg a költségvetésünk 75-80 százalékát jelentette a támogatása. Próbálunk olyan megoldást találni, amely mindenki számára elfogadható. Sajnos a profi játékosok szerződéseit fel kell bontani, meg kell szüntetni. A felnőttcsapatot nem tudjuk finanszírozni, nincs rá forrásunk. Sok minden felmerült, az utánpótlás csapattal, helyi játékosokkal – akik nem kerülnek pénzbe – folytatjuk. A kollégáim együttesen azt mondták, hogy ingyen is végigcsinálják az idényt, a profiktól pedig nem várom el, hogy ingyen játsszanak, el kell tartani a családjukat. Az utánpótlásban vannak olyan játékosok, akik kopogtatnak az NB I. kapuján. Azon dolgozunk, hogy életben tartsuk a csapatot, a Nyírgyulaj ellen kiállunk, egy amatőr csapattal játszunk ellenük.

KÖZLEMÉNY LESZ

A Fejér Megyei Hírlap megkereste a Dunaferr SE elnökségét, hogy a helyzet miként hat a klub többi szakosztályának – torna, birkózás, kajak-kenu, úszás, röplabda – működésére. A Dunaferr SE egy későbbi közleményben kívánja a nyilvánosság elé tárni a Dunaferr Zrt. problémáinak sportra gyakorolt hatásait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában