Nem saját csarnokukban

2020.12.04. 20:58

Otthon, de mégis idegenben a fehérvári röpisek

A MÁV Előre-BERICAP női és férfi röplabda csapatai egyaránt pályára lépnek a hétvégén. A sorsolás szerint ugyan ők a pályaválasztók, de mégsem saját csarnokukban játszanak.

Káldor András

Yanier Cordies Salazar (kék) és társai ezúttal a VOK-ban lépnek pályára, a MEAFC-Miskolc ellen

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Két hete Nagy Róbert a MÁV Előre SC elnöke egy beszélgetésben már előre vetítette, nem valószínű, hogy a Jáky József Technikumban, illetve a Felsővárosi Általános Iskolában tudnak edzeni, és meccseket játszani az egyesület röplabda csapatai. Mindennek oka a koronavírus-járvány miatt tett óvintézkedések, így más helyszínek után kellett nézni a klubvezetésnek.

Szombaton 15 óra 30 perctől a Gelencsér Balázs által irányított férfi csapat fogadja a MEAFC-Miskolcot az NB I Liga alapszakasz 5. fordulójában. A tabellán második és a 2020/21-es szezonban még veretlen (6 mérkőzés/6 győzelem – a szerk.) MÁV Előre-BERICAP a hatodik helyen tanyázó és jóval szerényebb mérleggel (7 mérkőzés/1 győzelem/6 vereség – a szerk.) rendelkező miskolciakat látja vendégül. A helyszín azonban rendhagyónak is mondható, hiszen a székesfehérvári Jáky József Technikum csarnoka helyett a Videoton Oktatási Központban lépnek pályára Neukum Gáborék. A találkozó zárt kapus lesz, de a Fehérvár Volley Facebook-oldalán a tervek szerint követhető lesz élőben a párharc.

Yanier Cordies Salazar (kék) és társai ezúttal a VOK-ban lépnek pályára, a MEAFC-Miskolc ellen
Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Vasárnap 17 órától Farkas Mihály vezetőedző női csapata a Gödöllői RC-t fogadja az NB I Liga alapszakasz 11. játéknapján. A tabellán elfoglalt helyezések alapján feltétlenül rangadónak minősül az összecsapás, hiszen a vendégek elsők, a mieink másodikok. A mérleg mindkét gárda esetén 6 mérkőzés/5 győzelem/1 vereség, azonban a szerzett pontok tekintetében a gödöllőiek jobban állnak: tizenöt ponttal szemben a MÁV Előre-BERICAP tizenhármat gyűjtött eddig. A helyszín ezúttal is szokatlan lesz, a két csapat a Velence-tavi Vízi Sportiskolában feszül egymásnak. Iva Durdanovic és társai zárt kapus bajnokit vívnak, de a férfiakéhoz hasonlóan ezt a meccset is élő stream formájában nyomon követhetik a szurkolók a Fehérvár Volley Facebook-oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában