Újra a győzelem útján

2021.01.12. 22:45

Kiélezett csatában kerekedtek felül a Titánok

Az Erste Liga keddi játéknapján a sorozat két legkevesebb gólt elérő csapata, a Titánok és a Gyergyói HK találkozott, és idén harmadik alkalommal is legyőzte riválisát a házigazda, hosszabbítás után.

Káldor András

Sokáig Ruczuj Gellért kapus tartotta meccsben a Gyergyót, a képen Almási Márk lövését védte

Fotó: Titánok

A Titánoknak nem titkolt célja volt a mérkőzés előtt, hogy ezen az összecsapáson zárják le hatmeccses nyeretlenségi sorozatukat. Más lapra tartozik, hogy ehhez fel kellett kötni azt a bizonyos alsóneműt, de egy dolog azért feltétlenül mellettük szólt: idén már kétszer felülkerekedtek riválisukon.

Mindkét csapat pörgősen kezdett, a kapuk már az első percekben több alkalommal voltak veszélyben. Az első ígérkező lehetőség Kovács Alex előtt adódott, de Ruczuj Gellért remek ütemben nyúlt ki a bárdjával. A folytatásban is jobbára az erdélyiek ketrece előtt pattogott a korong, amennyiben Fortuna a Fehérvár-farm kezét „fogta” volna nem lett volna meglepetés a többgólos hazai előny. Majd a 12. percben kettős emberelőnybe került a vendéglátó több mint egy percre, de nem tudták bepasszírozni a gyergyói kapuba a pakkot.

Egy áthúzódó Titánok előnynél Dézsi Bence rövid, felső sarokra tartó lövése vezette be középső harmadot, de, mint előtte már számtalan esetben Ruczuj zsákmánya lett a korong. Ettől függetlenül kiegyenlített volt a mérkőzés, a GYHK láthatóan nem akart kockáztatni, mondhatni a biztosra mentek, ám megtört a jég a 27. percben, méghozzá előnyből. Danyil Jakimcsuk került a büntetőpadra, és ezt a Gyergyó hat másodperc alatt gólra váltotta, Tero Koskiranta Marek Troncinsky nagyszerű passzát vágta be, 0-1. Majd nagy nehezen, a sokadik akciójukat góllal fejezték be a hazaiak, a 37. percben talán először pattant ki Ruczujról a korong, és ezt már bekotorta a szemfüles Madácsi Benedek, 1-1. És, ha egy üzlet beindul! Alig telt el egy perc, amikor ugyancsak egy kipattanó pakkból már a vezetést szerezte meg Balogh Bence, 2-1.

Sokáig Ruczuj Gellért kapus tartotta meccsben a Gyergyót, a képen Almási Márk lövését védte
Fotó: Titánok

Ahhoz, hogy a piros-fehéreknek egyáltalán legyen keresnivalójuk, ritmust kellett váltaniuk a záró húsz percben. A Titánok előnye egyáltalán nem volt a véletlen műve, igencsak megdolgoztak a fordításért. Mindenesetre izgalmas harmadik harmad várt a csapatokra! A várt gyergyói nyomás csak alacsony fordulaton érkezett a játékrész első felében, bár a bekkjeik is rendre felléptek a támadásokkal, és Gyenes Dávidnak azért több dolga lett a kékek kapujában. A 46. percben Almási Márk sorozta meg egymás után kétszer Ruczuj kapuját, de mindkét kísérlete elzúgott a ketrec mellett, és fölötte. Tíz perccel a vége előtt Császár Hunor növelhette volna csapata előnyét, egyéni alakítása végén a kapuvasat találta telibe. A GYHK sebességet váltott ezt követően, Gyenesnek nem lett megállása, és Silló Arnold kis híján be is vette a kaput. A hajrához érve bottal lökésért ültették le Kovácsot, de vendéghelyzet nélkül zárult ez az emberfór. Másfél perccel a vége lőtt négy a négy ellen játszottak a felek, levitte kapusát Szilassy Zoltán, és ez a húzása eredményes volt, mert 52 másodperc hiányzott a hárompontos sikerhez, ám Koskiranta ismét betalált, 2-2.

Jöhetett a hosszabbítás – csakúgy, mint a csapatok előző két meccsén. Több kínálkozó lehetősége is volt a gyergyói gárdának, de egy kapu előtti kavarodás után a 63. percben Császár emelt a hálóba, 3-2.

JEGYZŐKÖNYV

Titánok-Gyergyói HK 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0) – h. u.

Győr, zárt kapuk mögött, Vezette: Gangel, Kormos, Fényi S., Mizsák

Titánok: Gyenes – Nagy Á., Reiter A., Császár 1, Luusuaniemi, Tiainen – Kóger B., McNulty (1), Almási, Balogh B. 1, Kovács A. (1) – Dobmayer (1), Erdély B., Dézsi, Madácsi 1, Jakimcsuk (1) – Vas, Vincze G. – Ambrus, Németh K., Rétfalvi. Vezetőedző: Kasper Vuorinen

Gyergyói HK: Ruczuj – Bobcek, Troncinsky (1), Koskiranta 2, St. Amant, Szigeti – Fejes, Imre, Basaraba, E. Pance, Silló A. – Ferenc Csibi, Raszulov, Bíró G., Csergő, Szabó K. – Elekes, Nagy Cs., Barabás, Péter Zs., Sára. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Kiállítások: 10, ill. 22 perc

Kapura lövések: 37-35

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában