Hiába álltak fel

2021.01.24. 19:35

Zsinórban hatot kaptak a Titánok

A Titánok pocsék harmadik harmaduknak is köszönhetően ötgólos vereséget szenvedtek az UTE csapatától az Erste Liga szombati játéknapján.

Káldor András

Aatu Luusianiemi (b) nyugtázza, hogy korongja már túljutott Duschek Dávid kapuson

Fotó: Jani Martin

Egyáltalán nem indult jól a találkozó hazai szempontból, mivel tíz perc elteltével már kétgólos előnyt kovácsoltak a lila-fehérek. Előbb Dmitrij Vorobjov, majd Bodó Christopher volt eredményes, 0-2. A 17. percben szépített a házigazda, szinte a semmiből Németh Kristóf lőtte ki a hosszú sarkot, 1-2. Az első szünetet követően fél perc alatt növelte előnyét az UTE, Sikorcin Ladiszlavot hagyták egyedül, és a rutinos csatár nem is hibázott, 1-3. Aatu Luusuaniemi gyorsan, 18 másodperc múlva egygólos különbségűre alakította az állást, 2-3. Majd a 25. percben Bodó emberhátrányból is betalált, 2-4.

Ezután már csak a Fehérvár-farm villogott, egymás után háromszor vette tudomásul Duschek Dávid, hogy a gólvonal mögül kell kihalásznia a korongot. Sorrendben Vas Márk, Dézsi Bence és Erdély Botond talált be, és ezzel nemcsak megnyerte a harmadot a gárda, hanem megfordították az eredményt a záróharmad előtt, 5-4. Az utolsó húsz percre kapust cserélt a vendéglátó, Gyenes Dávid állhatott a ketrec elé. Akkor még eszében sem lehetett, hogy számára ez a játékrész nem fog igazán jól elsülni, hiszen nemcsak – kis túlzással – számolatlanul kapta a gólokat és a lövéseket, hanem egyéni statisztikájának sem tesz jót a harmad. Nem is történt különösebb meglepetés ebben a tekintetben, mivel 68,4 százalék lett a vége. Mindenesetre 19 kapura lövésből hat ért célba újpesti részről.

A 48. percig különösebb gond nem volt, ám innentől azonban szinte alig volt megállás… Kétszer egy percben belül két gólt vágtak, Bodó és Sikorcin mellett a látogatók új szerzeménye, Nathan Perkovich, Nemes Benjamin, Varga Arnold, és James Stadel mattolta Gyenest. A nagy különbséghez az is hozzájárult, hogy a Titánok fegyelmezetlen játékkal nyolc perc emberhátrányt szedtek össze, ezzel jelentősen megkönnyítve ellenfelük dolgát.

Aatu Luusianiemi (b) nyugtázza, hogy korongja már túljutott Duschek Dávid kapuson
Fotó: Jani Martin

– Az első harmad nehéz volt. Tudtuk, hogy az előző összecsapás után az Újpest keményen bele fog állni a mérkőzésbe, de valahogy mégsem tudtuk ezt kezelni. Aztán egygólos hátrányban is jól kezdtük a második harmadot, ekkor fájó gólokat kaptunk, de nem váltunk frusztrálttá, mentünk tovább, helyzeteket alakítottunk ki és ezúttal sikerült is betalálnunk. Aztán a második szünetben és a harmadik harmad kezdetén is történtek olyan dolgok, amiket nem tudtunk kezelni. Nem tudtunk átlendülni ezeken a nehéz pillanatokon, éppen ezért az utolsó harmad brutális volt. Meg kell tanulnunk erősebbnek lenni a nehéz pillanatokban, mert ma minden esélyünk meg lett volna arra, hogy három pontot szerezzünk. – értékelte a találkozót Kasper Vuorinen.

– Az ötödik lőtt gólunkig a harmadik harmadban mintha nem hittünk volna a győzelemben. Az ötödik gól sok mindent elárul és az egész mérkőzés is hasonlóan kicsit kaotikus volt, de nagyszerű volt az emberelőnyös és emberhátrányos játékunk, és ezért is győztünk. – fogalmazott Virág Csaba, az UTE vezetőedzője.

JEGYZŐKÖNYV

Titánok–UTE 5-10 (1-2, 4-2, 0-6)

Győr, NEMAK-csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Berger, Gangel, Váczi, Balla.

Titánok: Szeles (Gyenes) – Erdély B. 1, Reiter A., Császár (1), Luusianiemi 1 (2), Tiainen – Kóger B., Mcnulty (1), Dézsi 1, Madácsi, Jakimcsuk – Dobmayer, Vas Márk 1, Almási, Balogh B. (1), Kovács Alex (1) – Nagy Á. (1), Németh K. 1, Rétfalvi, Vincze G. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

UTE: Duschek – Horváth A., Stadel 1 (2), Bodó 3 (3), Perkovich 1 (2), Vincze P. – P. Kiss, Selan (1), Godó, Sikorcin 2 (1), Sotlar (1) – Kovács Attila, Varga A. 1 (1), Nemes 1, Szabad (1), Vorobjev 1 – Pokornyi, Horváth Á., Rafaj. Vezetőedző: Virág Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Kapura lövések: 46-42.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában