Szoros volt a mérkőzés Csíkszeredán

2021.02.03. 21:58

Helytállt a Titánok az első felvonásban

A középső harmad közepétől kétgólos hátrányt igyekezett ledolgozni a Titánok Csíkszeredán. A célt csak részben sikerült elérni, a győri-fehérvári csapat kockáztatott és közte kettő lett a vége.

Németh Krisztián

Pont nélkül maradtak a fehér mezes Titánok

Fotó: Sport Club

Sport Club Csíkszereda–Titánok 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Csíkszereda, zárt kapuk mögött. Vezette: Sikó, Fehér, Andre, Magyar.

Csíkszereda: László – Láday, Wishart, Becze 1, Blackwater (2), Combs – Loginov (1), Papp Sz., Fodor 2, Maylan (1), Tousignant – Gecse H., Salló, Bíró, Casaneanu, Rokaly – Györfy, Szabó, Gecse O., Ilyés, Róth. Vezetőedző: Jason Morgan.

Titánok: Szeles – Dobmayer, Vas, Ambrus, Németh K. (1), Rétfalvi 1 – McNulty (1), Nagy Á., Császár, Dézsi, Tiainen – Erdély, Reiter, Almási, Kovács A., Luusuaniemi – Kóger B., Balogh B., Vincze, Yakimchuk. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Kapura lövések: 36-17

A Titánok együttese hátralévő hét mérkőzéséből hármat majd közvetlen riválisa a Vasas ellen játszik, amellyel a rájátszást jelentő nyolcadik helyért vív. De ebben a párharcban az extra pontoknak is nagy jelentősége lesz (a pazar hazai mérleggel rendelkező Csíkszeredát meg tudta fogni a Vasas Hargitában), és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a fiatal győri-fehérvári hokisok remek tapasztalatokat szereznek az Erste Liga alapszakaszának hajrájában. A Csíkszereda komoly menetet indított meg szerdán ugyanis hét nap alatt hat meccset tudnak le, mert a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzések pótlása esetükben még mindig aktuális – a Fehérvár-farmmal két nap alatt le is tudják a maradék két egymás ellenit. A kevesebb lejátszott meccs miatt a Csíkszereda táblázaton elfoglalt hatodik helye nem reális.

Pont nélkül maradtak a fehér mezes Titánok
Fotó: Sport Club

A szerda esti derbin nem illetődött meg a Titánok csapata és az első harmadban kétszer annyit lőttek kapura, mint vendéglátóik, ám az első szünet után megrázta magát a Sportklub, egészen pontosan Fodor Csanád, aki a 22. percben megszerezte a vezetést, 1-0. Aztán két emberhátrányt is sikerrel védekezett ki a Titánok, de alighogy kiegészültek Fodor beverte a másodikat is, 2-0. De bőven volt maradt még játékperc arra, hogy a vendégek visszakapaszkodjanak a „meccsbe”.

Ez még időben, a harmadik játékrész derekán történt meg, amikor Rétfalvi Kristóf szépített, 2-1. Az egyenlítés nem jött össze az anyaországiaknak, pedig az utolsó percre a kapus Szeles Martin lekorcsolyázott. A puska visszafelé sült el, Becze Tihamér belőtte a hazaiak mindent eldöntő gólját, 3-1.

A Csíkszereda sorozatban harmadszor nyert, a Titánok pedig továbbra is három pont hátrányban üldözik a Vasast. Ma este 16 órától jön a párharc második felvonása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában