Fehérvári Enthroners

2021.06.13. 21:52

Ellenállhatatlanul a címvédés felé

A Győr Sharks legyőzésével biztosította helyét az idei bajnoki döntőben a Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat. 28-7-es hazai győzelem született a First Fielden.

Németh Krisztián

Hamarosan a bajnoki trófeát emelhetik magasba Fotó: Pesti T.

Fotó:

A második alapszakaszbéli kör első mérkőzésén döntésre vitte a legfontosabb kérdést a Fehérvár Enthroners, megtartva az eddigi lendületet a szezon negyedik mérkőzésén is győzött, így a hátralévő két mérkőzés eredményétől függetlenül résztvevője a Hungarian Bowlnak!

Hamarosan a bajnoki trófeát emelhetik magasba Fotó: Pesti T.

A magabiztosság folytonosságáról Rashad Still gondoskodott, remek elkapásával. Ám csakhamar egyenlített a Győr, de a 7-7-es egál nem tartott sokáig, a félidő végén Tóth Levente touchdownja után 14-7 állt a First Field eredményjelzőjén. A fordulás után hengereltek a házigazdák: a többi között Still, Győri Levente és Erős Márk révén meg sem álltak a 28 pontig a Koronázók. Míg a győriek nem tudták gyarapítani pontjaik számát és a bajnoki nyitányon rendezett derbihez képest (35-14) nagyobb arányban maradtak alul Székesfehérváron.

 

A remek sorozatnak köszönhetően Jaime Hill együttese már a HFL július 10-i fináléjára készülhet. A Fehérvár Enthroners harmadik HFL évében másodszor Hungarian Bowl-résztvevő, ellenfele a döntőben a jövő heti Budapest Wolves–Győr Sharks-mérkőzés győztese lesz. Ezt követően még a második alapszakasz kör keretében a Farkasokkal mérkőznek meg a székesfehérváriak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában