Vízilabda

2021.12.12. 14:18

Európa legjobb nyolc csapata között a DFVE!

A pénteki győzelem, valamint a szombati vereség után a Dunaújvárosi FVE a vízilabda Euroliga csoportkör harmadik mérkőzésén az FTC ellen a továbbjutásért ugrott a medencébe.

Beke Zsombor

Forrás: Kricskovics Antal

Az utolsó nap előtt két meccs után felemás mérleggel állt Mihók Attila együttese az Euroliga barcelonai csoportkörében. Pénteken Mataro együttesét 12-8-ra verték Gardáék, majd szombaton a szintén spanyol Astrapool Sabadell volt az ellenfél. Az a találkozó gólzáporos első negyeddel indult,  két és fél perc után 2-2-őt mutatott az eredményjelző, majd a második játékrészre 4-2-es spanyol előnnyel fordultak a csapatok. A folytatásban inkább rohant csak az eredmény után a Dunaújváros, félidőben 6-4-et mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben felcsillant a Fejér megyei remény Mucsy Anna góljával (6-5), de az utolsó nyolc percben újra meglépett a Sabadell, a vége 10-7 lett.

FTC-Dunaújváros 10-13 (4-4, 2-3, 2-4, 2-2)

Gólszerzők: Vályi 3, Illés 2, Koopman 2, Máté, Kövesdi, Dömsödi, ill. Szilágyi 5, Gurisatti 4, Horváth B., Mucsy, Szellák, Sümegi

A Dunaújváros vasárnap a fővárosiak ellen azzal a reménnyel ugorhatott a medencébe, hogy egy győzelemmel a legjobb nyolc közé juthat. Az első negyed ezúttal is gólzáporosra sikerült, 4-4 állt az eredményjelzőn nyolc perc játék után. A második játékrészben először az FTC ragadta magához a kezdeményezést, Illés Anna, majd Vályi Vanda is betalált Maczkó kapujába. Ezt követően Szilágyi Dorottya két gyors góljával egalizált a DFVE, majd Gurisatti révén félidőben már a Dunaújvárosnál volt az előny, 6-7.

A szünet után Szilágyi kétgólosra növelte a differenciát, majd Koopman mattolta Maczkót, 7-8. A folytatásban öt percig lehúzta a rolót a dunaújvárosi védelem, ez idő alatt támadásban azonban nem állt le Mihók Attila gárdája, az utolsó negyed előtt 8-11-et mutatott az eredményjelző tábla.

A záróetapot Gurisatti gólja nyitotta meg, és a megszerzett előnyt már nem engedte ki a DUE a kezéből, végül 13-10-es Fejér megyei diadal született. Győzelmével a Dunaújváros bejutott a legjobb nyolc közé az Euroligában.

A DFVE mellett egy másik magyar csapat, az UVSE is bejutott Európa legjobb nyolc csapata közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában