Első fehérváriként

2022.01.07. 15:00

Pusztakezes boxmeccsen lépett szorítóba Bogdány Máté

Első fehérváriként, legálisan küzdött az ősi harcmodor eszközeivel Bogdány Máté. A Fehérvár Küzdősport SE MMA-versenyzője pusztakezes boxmeccsen lépett szorítóba.

Ferencz Balázs

Bogdány Máté (b) és Magda Dani (j)

Forrás: Egyesület

Különleges küzdősport gálának adott otthont Lajosmizse a közelmúltban. A főként MMA (kevert harcművészet) csatáknak otthont adó rendezvény programjában szerepelt a pusztakezes box is, ami annak ellenére, hogy a legősibb bunyófajta, a legfiatalabb sportág. A pusztakezes box versenyszerű formája Oroszországból indult, ahol szalmabálák között csépelik egymást a keménylegények, majd megfertőzte a tengerentúlt is, Amerikában 2018-ban legalizálták ezt a küzdősportot, ott majdnem kör alakú ketrecben küzdenek. Magyarországon az ökölvívók ringjében feszülnek egymásnak, így Lajosmizsén is ezt tette a Fehérvár Küzdősport SE MMA-harcosa, Bogdány Máté is. A huszonéves Mátét nagyon hajtotta a kíváncsiság, ezért azonnal igent mondott a felkérésre, holott puszta kézzel még sosem mérkőzött. Ő az első székesfehérvári sportoló, aki ilyen versenyrendszerben lépett szorítóba. Magda Dániel tanítványa elmondta, hogy bár nagyon félelmetes puszta kézzel ringbe szállni, ő mégis nagyon élvezte és sokat tanult belőle.

A bunyósok öklét semmi nem fedi, csupán a csuklójukat támasztja bandázs. A lajosmizsei összecsapás 3x2 perces volt, a nagyon kiegyenlített, férfias küzdelmet végül pontozással nyerte Bogdány ellenfele.

- Az, hogy ebben a szabályrendszerben is kipróbálhattam magam, nagyon motivál és a jövőben is szeretnék hasonló mérkőzéseket vívni, de az én szívem csücske inkább az MMA. Edzőmmel, Magda Danival is leginkább az MMA technikákat gyakoroljuk és én ott szeretnék maradandót alkotni - mondta Bogdány Máté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában