Kispályás fociünnep

2022.01.02. 17:50

Sikeres volt a XXI. focifesztivál

A korábbi évekhez hasonlóan ismét üde színfolt volt a két ünnep között a 21. Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futball Fesztivál Videoton FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa Határok Nélkül rendezvénye. A többszáz labdarúgót megmozgató tornán jó hangulatban remek mérkőzéseket láthattunk.

Káldor András

Forrás: Kricskovics Antal

Serfőző Lajos az előző évben töltötte be a hetvenedik életévét. Elmondása szerint még egyetlen egy VOK-ban megrendezett focifesztivált, teremtornát sem hagyott ki. Nem volt ez másként ezúttal sem.

- Még nem voltam nyugdíjas, amikor először lesétáltam az Öreghegyről a VOK-ba. Imádom a labdarúgást, legyen az kis, illetve nagypályán szinte minden eseményen ott vagyok, ami Fehérváron történik. 2020-ban szinte fájt, hogy nem lehetett a koronavírus miatt megrendezni a tornát. Így természetesen már a nyitónapon ott voltam a lelátón, és az ezt követő három napon. Szerintem az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb négy napját láttam, az utolsó nap meccsei pedig minden várakozásomat felülmúlták! – hangsúlyozta a korábban gépkocsivezetőként dolgozó szurkoló.

Kétségtelen, hogy hiányzott tavalyelőtt, a Covid árnyékában a megmérettetés, hiszen a Fehérvár Futballfesztivál már két évtizede Székesfehérvár jelentős rendezvénye. Tradicionális év végi program, esemény, amely több ezer ember érdeklődésére tart számot, és ebben a 21.-ik is igazán nyerőnek bizonyult.

A Profiknál lényegében már az elődöntőben láthattuk a döntőt. Fortuna szeszélye folytán szembekerült egymással a korábbi kétszeres győztes, címvédő Mad Dogs és a 2018–as bajnok Lázár Lovaspark csapata. A végletekig kiélezett csata utolsó pillanataiban még úgy tűnt a Mad Dogs örülhet, ám a Lázár Lovaspark egyenlítése után a szétlövésben tudott nyerni. Mint később kiderült ez olyan lendületet adott számukra, hogy a fináléban kiütötték a PFF-Szántó együttesét.

A mezőny, akárcsak korábban bőséggel felvonultatott korábbi és jelenleg is aktív első és második vonalbeli labdarúgókat, valamint olyan kispályás spílereket, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna a torna. Bízzunk abban, hogy a 2022-es év zárásakor újra találkozhatunk velük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában