Esélytelen csata

2022.02.04. 21:34

Lemaradnak a Bikák rájátszásról

Az Erste Liga pénteki játéknapján az idei szezonban utoljára lépett jégre a MAC HKB Újbuda ellen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. A Bikák ezúttal sem nyújtottak maradandót, és simán kikaptak.

Káldor András

A korongot vezető Tóth Richárd lőtte a MAC 3. gólját

Forrás: Mudra L

Fotó: Mudra László

MAC HKB Újbuda – Dunaújvárosi Acélbikák 6-1 (1-0, 3-0, 1-1)

Tüskecsarnok, 442 néző

Vezette: Korbuly, Pálkövi Zs., Balla, Pallós

MAC HKB Újbuda: Farkas R. – Dóczi, Garát, Schlekmann  1(1), Galoha (2), Dansereau 1 (1) – Tóth Gergely, Macaulay, Molnár B., Djumic, Pápa 1 – Csollák (1), Varga K., Stevens (1), Kreisz B., Tóth R. 1 – Pozsgai 1 (1), Tóth P., Klima, Ádám, Ritter . Vezetőedző: Kangyal Balázs

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Bobcek, Druja, Ribcsik, Németh P., Szűcs I. – Lescovs, Erdély B., Kabatajev, Stuchlik (1), Pinczés O. – Tkacsenko, Benke (1), Szappanos, Horváth Á., Pozsár – Tamás 1, Szécsi, Lőczi, Somogyi N., Németh Á. Vezetőedző: Azari Zsolt.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Kapura lövések: 59-16

 

A MAC HKB Újbuda a héten a DEAC elleni idegenbeli mérkőzését megnyerte, és ezzel biztossá vált helyük a play-offban. Az újvárosiaknak már csak matematikai esélyük volt a Tüskecsarnokban a találkozó előtt arra, hogy ott legyenek a 7-10. helyezettek csatájában, igaz ehhez csupán pontot kellett szerezniük, főleg azután, hogy a Titánok délután óriási lépést tettek ennek elérése felé.

A pontszerzési álmok azonban hamar szertefoszlottak, bár a 11. percig megúszta kapott gól nélkül a DAB. A középső harmadban aztán „megsorozta” ellenfelét a vendéglátó gárda, bő hat perc alatt háromszor is bevették Kovács Dávid ketrecét, és ezzel végleg eldőltek a fontosabb kérdések. A záró húsz percben mindenesetre legalább a becsületgólt meglőtték a Bikák, Tamás István emberhátrányból avatta fel Farkas Rolandot. A meccset  pedig Pápa Márton zárta le az 58. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában