Csütörtökön selejtező

2022.07.18. 12:30

Célegyenesben a PAFC felkészülése

Csütörtökön a Puskás Akadémia megkezdi szereplését Európa-konferencialiga idei kiírásában

Beke Zsombor

Nagy Zsoltékra kemény feladat vár majd Portugáliában

Forrás: Török Attila/MW

A Puskás Akadémia labdarúgócsapat kemény heteken van túl, a rövid nyári pihenő után gyorsan megindult a felkészülés az új szezon kihívásaira. A csapat három felkészülési találkozót játszott eddig. Először St. Pölten volt Hornyák Zsolt együttesének az ellenfele, a még kissé tartalékos összeállításban pályára lépő PAFC sima, 4-0-ás sikert aratott. Másodszor a felcsútiak a cseh bajnokság második helyezettje, a Slavia ellen mérettették meg magukat. A szoros összecsapást végül a prágaiak nyerték meg 1-0-ra, de a Fejér megyei alakulatnak nem volt oka szégyenkeznie, több egyenlítési lehetősége is adódott a csapatnak.

Az utolsó tesztmérkőzésre jutott talán a legnehezebb ellenfél, hiszen az előző Bundesliga-idényt a kilencedik pozícióban záró TSG Hoffenheim 1899 állt a pálya másik oldalán. Tisztes helytállásra futotta a Puskás erejéből, de az erőviszonyoknak megfelelően a német együttes győzött, Skov a 34., míg Kramaric a 40. percben mattolta Tóth Balázst.

Azóta a felcsútiak már hazatértek az edzőtáborból és saját környezetben folyik tovább a munka, sok idő nincs már élesíteni a formát, hiszen most csütörtökön már Portugáliában, az Európa-konferencialiga selejtezőjében lesz érdekelt az együttes, az első találkozót a Vitória Guimaraes otthonában rendezik meg. 

Bár ebben a párharcban még egy labdaérintés sem volt, a 3. forduló párosításait már elkészítették. Felcsúti továbbjutás esetén kiemeltként a finn KuPS Kuopio, a moldáv Milsami Orhei, a horvát Hajduk Split, a feröeri B36 Tórshavn, a San Marinó-i Tre Fiori, az örmény Ararat vagy az észt Paide Linnameeskond közül kerülhetne ki a következő ellenfél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában