MÁV Előre SC-Foxconn

2022.07.08. 12:43

Döntöttek a röplabdások, maradnak

A két utánpótlás válogatott röplabdázó, Ambrus Bence és Sebestyén Márton a továbbiakban is a MÁV Előre SC-Foxconn csapatát erősíti.

Káldor András

Ambrus Bence idén is hasznos tagja lesz a keretnek

Forrás: A klub

A 21 éves Ambrus Bence sok más társával együtt sikeres szezont zárt. Az NB I Ligában élen végzett a MÁV Előre SC-Foxconn csapatával, és feljutott az Extraligába, ahol korábban, a DSE játékosaként már szerepelt. Az U21-es bajnokságban aranyérmet nyert, az U22-es magyar válogatottal pedig Európa-bajnoki selejtezőkön lépett pályára.

- Számomra nem volt kérdés, hogy szeretnék maradni. Az előző szezon alatt mindenki sokat fejlődött technikailag és mentálisan is, de talán a legfontosabb, hogy megtanultuk és megértettük azt a mentalitást, amiről Dávid Zoltán a szezon eleje óta beszélt nekünk. Megtanultunk együtt, egymásért küzdeni, ami a következő szezonban is nagyon fontos lesz. Az Extraliga már egy gyorsabb és technikásabb terep lesz, nagyobb mentális harcokkal a meccseken, de megijedni nem kell, ugyanúgy ahogy eddig, keményen edzünk. – hangsúlyozta klubja honlapján a center.

A Sebestyén Márton bár három évvel fiatalabb Ambrus Bencénél, szintén tagja volt az NB I-ben aranyérmes gárdának, valamint az U21-es bajnokcsapatnak és az U19-ben ezüstérmes csapatnak, emellett pedig magára húzhatta a címeres mezt az U20-as nemzeti együttesben is. Ő először bizonyíthat az Extraligában.

- Szimpatikus volt ennek az évnek az elszántsága és az, hogy a pályán is látszott, bármit megtennék a győzelemért, ennek eredményeképp sikerült U19-ben második helyen, U21-ben pedig első helyen zárni. – mondta a feladóátló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában