Portugáliában lép pályára a PAFC

2022.07.21. 13:45

Fehér Miklósra emlékeztek a Puskás Akadémia játékosai az EKL-selejtező előtt

A felcsúti gárda csütörtökön magyar idő szerint 21.30-kor kezd a Vitória Guimaraes otthonául szolgáló fonso Henriques Stadionban.

Beke Zsombor

A Puskás Akadémia Fehér Miklósra emlékezett a kezdőkörben.

Forrás: Puskás Akadémia FC

A Puskás Akadémia FC küldöttsége rendben megérkezett Portugáliába, a mérkőzés helyszínén pedig Hornyák Zsolt és stábja edzést is vezényelt a csapatnak. A tréning előtt azonban a pálya kezdőkörében lerották kegyeletüket a felcsútiak. Ugyanis a Puskás abban a stadionban fog pályára lépni, ahol 2004. január 25-én egy fantasztikus magyar válogatott labdarúgó, Fehér Miklós szíve döntött úgy a pályán, hogy feladja a harcot. A Vitória SC – Benfica mérkőzés hajrájában lett rosszul az aznap gólpasszig jutó játékos, de aztán egy sárga lapos figyelmeztetés után összeesett és a helyi kórházban már nem tudták megmenti az életét. A Puskás Akadémia küldöttsége a tragédia helyszínen edzett és fog játszani csütörtök este, a stadion kezdőkörében gyertyagyújtással, virágcsokorral, valamint egyperces néma főhajtással adózott Fehér Miklós emlékének, aki szerdán lett volna 43 éves.

– Honfitársunkat, egy kiváló magyar labdarúgót vesztettünk el Fehér Miklós személyében, aki a magyar válogatottban és a portugál futballban is komoly nyomot hagyott maga után. Mivel ebben a stadionban érte tragédia, úgy gondoltuk, méltóképpen tisztelgünk emléke előtt a születésnapján” – mondta Hornyák Zsolt vezetőedző az újságíróknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában