Megyefoci

2023.09.06. 16:00

A harmadosztályt is elhagyták

A szezon kezdete előtt a hírek szerint még merész álmokat szőttek Szabadbattyánban, melynek csapata az előző években rendre a vármegyei II. osztályban szerepelt, tavaly a 12. helyen végzett.

Káldor András

Amikor még javában a pontokért hajtott a másodosztályban a Szabadbattyán (sárga)

Fotó: Fehér Gábor

A nyár folyamán a közösségi médiában megjelent, hogy a korábban a vármegyei I. osztályban több csapatnál is sikerrel működő Viktor Ferenc veszi át a csapat irányítását, rendbe tették a pályát. Úgy tűnt tehát, hogy minden rendben van, aztán a csapat már az első mérkőzésre nem állt ki a Fejér Vármegyei Kupában, így ellenfelük, a Kőszárhegy játék nélkül jutott tovább. Majd kiderült, hogy nem rendezik meg a Szabadbattyán – Előszállás vármegyei II. osztályú mérkőzést sem. A Versenybizottság ugyanis kizárta a bajnokságból a Szabadbattyánt, és fegyelmi eljárást is kezdeményeztek a klub ellen. Mivel ebben az osztályban vagy egy ifjúsági, vagy egy serdülő csapat elindítása kötelező, ám ezek közül egyel nem rendelkeztek, így visszaléptek innen. Ezt követően mégis elindultak volna a vármegyei III. osztályban, az Északi csoportban. Az ott résztvevő csapatokkal egyeztetett az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága, és befogadták őket az idény elején visszalépő Csákberény helyére. Elérkezett az első bajnoki a Tordas-Gyúró Egyetértés ellen, de nem álltak ki, mert innen is visszaléptek. Így a település felnőtt csapat nélkül maradt, az összes utánpótlás együttes indulását fokozatosan visszamondták, csak az öregfiúk bajnokságban indultak el, valamint a Bozsik-programban továbbra is jelen vannak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában