Folytatni a remek bajnoki sorozatot

2023.10.27. 16:56

Az Alba Fehérvár kosarasai az örök rivális Szolnokot fogadják

Szombaton este, 20 órakor fogadja az Arconic-Alba Fehérvár az örök rivális Szolnoki Olaj együttesét. A hazai folytatnák a remek, bajnoki sorozatot.

Horog László

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A korábban megszokott, fehérvári, 17 órás időpont helyett, az élő tévés közvetítés miatt három órával később dobják fel a labdát a Gáz utcai csarnokban. Az utóbbi huszonöt év két legnagyobb hazai riválisa – akkoriban, bár vívtak döntőt, a szombathelyiek nem számítottak stabil élcsapatnak -, a Fehérvár és Szolnok feszül egymásnak a koronázóvárosban. Az albások a hazai bajnokságban remekelnek, ha nem is játszi könnyedséggel, de legyűrték a Honvédot, a Szegedet, az Oroszlányt és a Kecskemétet, a két, alföldi gárdát idegenben. Előfordult, hogy félidőben még a rivális vezetett, azonban a harmadik negyedben a Fejér vármegyeiek rendre állva hagyták ellenfelüket. Ami a bajnokságban tökéletesen működik, a nemzetközi porondon egyelőre kevésbé, ugyanis a FIBA Europe Cup sorozaton – ahova öt év elteltével tértek vissza a kék-fehérek – nem termett babér Alejando Zubillaga együttesének. Előbb Lisszabonban kaptak ki múlt szerdán a Sporting CP-től, amely a fehérváriakhoz hasonlóan, pontveszteség nélkül vezeti hazája bajnokságát, négy diadallal. E hét szerdán, Fehérváron a bolgár élcsapat, a Balkan Botevgrad keserítette meg a Gáz utcaiak életét, gyakorlatilag végig vezetve nyertek 88-78-ra, a házigazdák futottak az eredmény után. A támadó lepattanók jelentették a hazaiak vesztét, ebben bizonyultak sokkal jobbnak a bolgárok.

A hazai pontvadászaton egyedül az Alba veretlen, a bajnok Falco egyszer már kikapott, hatalmas meglepetésre, egy hete, a Szeged ellen idegenben, 80-79-re. Egyszer botlott a Szolnok is, szintén múlt szombaton, Zalaegerszegen, nagyon simán, 115-83-ra. Az olajosok sok problémával küzdenek, három kulcsjátékosukra – akad közöttük hazai és külföldi kosaras egyaránt - sérülés miatt nem számíthatnak, ezért visszafogott optimizmussal várják az összecsapást.

A fehérváriak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid természetesen hazai győzelemben bízik. A válogatott hátvéd jól teljesít az idei szezonban is, Lisszabonban remekelt, pár napja, a Balkan ellen is megtette a magáét, 14/3 ponttal jelentkezett, ez azonban kevés volt a sikerhez.

-  A Szolnok ellen a szerdainál jobb teljesítmény kell. Nem lesz könnyű mérkőzés, de ebben a bajnokságban egyetlen meccs sem az, mindenki ellen a maximumot kell nyújtanunk.  Még a szezon elején vagyunk, annak örülünk, hogy négy sikerrel kezdtük a bajnokságot, szeretnénk ugyanezen az úton menni tovább. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában