Nem várt pofon a BVSC-től

2023.10.15. 13:00

Vereségével a B-csoport 6. helyére csúszott vissza a Cunder csapata

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság B-csoportjának 5. fordulójában a rengeteg hibával játszó Erdei-csapat pont nélkül maradt a fegyelmezetten kézilabdázó fővárosiakkal szemben szombaton.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Máv Előre-Cunder Kézisuli–BVSC-Zugló 25-31 (13-17).

VOK, 65 néző, vezette: Bánfi, Bazsó.
Cunder Fodor – Dobos 1, Csóka 3 (1), Bencze 1, Borsos 1, Poór 1, Bándi 1. Csere: Móri (kapus), RUPRECHT 14 (4), Posta 1, Kovács G. 2, Bakos, Konc, Bárdos, Tuba-Kovács. Edző: Erdei Krisztián.
Eredmény alakulása: 9. perc: 5-5, 17. p.: 10-10, 25. p.: 12-15, 37. p.: 14-20, 45. p.: 18-22, 54. p.: 22-25.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4

A döcögős hazai kezdés után gyorsan egyértelművé vált, hogy az eddig egyetlen pontot szerző BVSC két vállra fektetése nehezebb feladatnak ígérkezik, mint arra sokan számítottak.

A tizennyolc perc alatt begyűjtött öt cunderes kiállítás, Fodor kisebb sérülése valamint a rengeteg technikai hiba miatt a láthatóan jól felkészült zuglóiak fokozatosan növelték előnyüket. A sokszor kapkodó fehérváriakban a vezéregyéniséggé előlépő Ruprecht próbálta tartani a lelket, ám a helyzeteiket könnyedén kialakító vendégekkel szemben ez többnyire kevésnek bizonyult.

A folytatásban sem változott a helyzet, Horváth Kristóf valósággal megbabonázta a cunderes szélsőket (az egyre jobban elbizonytalanodó Bándi és Dobos kilenc próbálkozásából mindössze kettő talált a kapuba), de a fővárosi hálóőr a hazai átlövéseket is jó százalékkal védte.

A szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtó Ruprecht tizenharmadik góljánál (22-25) egy pillanatra ugyan felcsillant a remény a pontszerzésre, de a pocsék, 47 százalékos lövési hatékonyságot produkáló székesfehérvári alakulat közelebb már nem tudott férkőzni a megérdemelt győzelmet arató vendégekhez.

– A mérkőzés elején a sorozatos kiállítások miatt nem tudtuk levédekezni az ellenfelet, állandóan emberhátrányban játszottunk, ez elbizonytalanította srácokat, ami magával hozta, hogy elöl rengeteg ziccert kihagytunk. Borzasztóan sok hibát vétettünk, Ruprecht mellé pedig senki sem tudott felnőni – mondta Erdei Krisztián, a Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője a találkozót követően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában