Kézilabda utánpótlás

2024.05.09. 12:34

Továbbra is hibátlanul az U15-ösök

Az Alba FKC U13-as lányai Mosonszolnokon játszottak, az U15-ösök pedig Vácon szerepeltek.

Szupkai Gábor

Fotó: albakezi.hu

Mosonszolnoki fordulóval folytatódott az U13-as csapat szereplése, ahol a Bicske és a Bősárkány KSE volt az ellenfél. Az eredmény felemásra sikeredett, egy fölényes győzelem és egy vereség a forduló mérlege. 

U13 Gyermekbajnokság, 10. forduló
Alba Fehérvár KC – Bicskei TC 26-6 (14-3)
Alba Fehérvár KC – Bősárkány KSE 15-25 (7-13)

– Míg az első meccsen szervezett játékot mutattunk minden fronton, addig második találkozó elejétől fogva dekoncentráltabban játszottunk; nem reagáltunk jól a nyitott védekezésre, a miénk pedig túl statikus volt. A következő mikrociklusban ezeknek a csapatszintű, leginkább kevés mozgásban megmutatkozó leblokkolások kiküszöbölésére fektetjük a hangsúlyt – mondta Manazya Felicián, az Alba Fehérvár KC U13-as csapatának edzője.

Az U15-ös csapat a Vác és a Kispest ellen lépett pályára. Az eddigi hibátlan mérleggel magabiztosan első helyen álló alakulatnak egyik ellenfél sem okozott gondot. A Duna-partiakat hét, a Kispestet négy góllal győzték le az Alba lányai.

U15 I. osztály, Alsóház, 3. forduló
Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 18-11 (9-6)
Alba Fehérvár KC – Kispest NKK 21-17 (7-8)

– A felkészülésünk erre a fordulóra nem volt a legideálisabb betegségek, egyéb elfoglaltságok miatt, viszont az elvégzett munka kiváló volt. A hazai Vác ellen a bajnoki fordulót, és a körülményekhez képest koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, amivel négygólos előnyt alakítottunk ki, ezzel végig tudtuk kontrollálni az első félidőt. A támadójátékunkban a támadás-befejezés döcögött, nem hoztunk jó döntéseket, viszont védekezésben ellensúlyoztunk minden hibát, amit elkövettünk elől. Tizenegy gólt kapni ötven perc alatt nagyon komoly teljesítmény. A második mérkőzést a Kispest ellen játszottuk. Mivel szűk volt a keret, és az első mérkőzésen is történt egy sérülés, kicsit lassítottuk a játékunkat.  Nagyon beragadtunk a kezdésnél, és úgy gondolom, a Kispesti szurkolók szurkolása rányomta a súlyát játékunkra; idegesek voltak a lányok, nem jó döntéseket hoztak, és a visszarendeződéssel sem voltam elégedett. 1-6 volt az eredmény, amikor időt kértem. Picit rendeztük a sorokat, megnyugodtunk és folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat. Felgyorsítottuk a játékunkat, a lassú támadásszervezés helyett váltottunk a mi játékunkra, a gyors labdafelhozatalra, és abból való kezdeményezésre, amiből nagyon eredményesek voltunk. A második félidőben újra tempót váltottunk, védekezésben is felkeményedtünk, és ebből adódóan könnyű gólokat szereztünk. Gratulálok a lányoknak, ez a fegyelmezettség, akarat és küzdés az, ami irányadó. Az alsóházat az utolsó forduló előtt hibátlanul 6/6 győzelemmel vezetjük – nyilatkozta Urbán Bence, az Alba Fehérvár KC U15-ös csapatának edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában