Tanszercsomagok

3 órája

Idén is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési akciójához a KDNP

Az idei évben is csatlakozik a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt elnevezésű adománygyűjtéséhez, a kisebbik kormánypárt frakciójának ajándékait Semjén Zsolt pártelnök és Simicskó István frakcióvezető adta át csütörtökön Budapesten.

MW

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke (b3), Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (j) és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (b) tanszercsomagok összeállításában segédkezik a szervezet központjában 2024. szeptember 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Semjén Zsolt Jézus Krisztust idézve úgy fogalmazott, „nagyobb boldogság adni, mint kapni”.

Az is gazdagodik, értékesebb emberré válik, aki adja az adományt és segít egy embertársának, és jó annak is, aki kapja, jelen esteben a gyerekek, a tanulók – mondta.

Kiemelte a segélyszervezetek működésének fontosságát, és rámutatott: rájuk az állami, önkormányzati intézményrendszer működése mellett is nagy szükség van.

A karitatív szervezetek jelentősége a fizikai segítségnyújtáson túl abban is áll, hogy emberi szót, személyes kapcsolatot tudnak adni. Soha nem lehet nélkülözni a segélyszervezeteket, mert ezt a személyes pluszt semmilyen más intézmény nem tudja biztosítani 

– hangsúlyozta.

A gyerekek, akik kapják az adományt, sokszor nemcsak anyagilag, hanem érzelmileg is nehezebb helyzetben vannak, és az, hogy mások számára fontosak, megtartó erőt jelenthet számára – tette hozzá.

Nem tudhatjuk azt sem, milyen életutat indít el egy-egy ilyen adomány: lehet, hogy ezzel a füzettel és tollal egy új József Attilát, vagy a kockás füzettel egy új Nobel-díjas matematikust segítenek – jegyezte meg.

A pártelnök megköszönte, hogy a segélyszervezet idén is gondol a határon túli gyermekekre, és segíti a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai diákok beiskolázását. Egy nemzethez tartozunk, rájuk is gondolunk

 – fogalmazott.

A KDNP ötödik alkalommal csatlakozik az adománygyűjtéshez

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: ötödik alkalommal csatlakoznak az adománygyűjtéshez, hogy a nehéz helyzetben lévő családok tanévkezdését segítsék többek között tanszer- és füzetcsomagokkal, iskolatáskákkal.

A KDNP és frakciója mindig is törekedett arra, hogy emberközpontú, keresztényszociális politikát folytasson – hangsúlyozta, felidézve, hogy történelmi gyökerek is erre predesztinálnak.

Örömmel segítik a segélyszervezet munkáját most tanévkezdéskor és máskor is – jelezte a frakcióvezető, aki szintén aláhúzta: szükség van a karitatív munkát végző segélyszervezetekre.

A politikus a KDNP legfontosabb céljának nevezte a jövőre nézve is, hogy a családokon segítsenek és a keresztény értékrendet megerősítsék.

Hangsúlyozta, a kormány az elmúlt 14 évben számos családpolitikai intézkedést hozott a magyar családok megsegítése érdekében.

Egységcsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetet mondott az ajándékokért, és arról beszélt, hogy egységcsomagokat állítanak össze a tanévkezdésre, kétezer iskolatáskát szeretnének megtölteni. Ha ezt a célt elérik, akkor az egész évben működő Kapaszkodó Programot is támogatni tudják. A program keretében a hátrányos helyzetű gyermekekkel rendszeresen foglalkoznak az intézményekben, sokszor külön szakemberek bevonásával. A másik cél, hogy erősítsék a jelenlétüket Erdélyben és Kárpátalján is, és segítsék az ottani gyermekek beiskolázását – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában