Frissen Fejérből

2021.04.23. 18:00

Példát adtak ismét összefogásból Gyúrón

Lehetetlen nincs, csak tehetetlen! – vallják a Gyúrói Nyugdíjas Klub tagjai, akik dacolva a vírus szabta nehézségekkel, elhatározták, hogy még a világjárvány sem rettentheti vissza őket az élet, a hétköznapok szépségeitől.

Kecskés Zoltán

Új díszbe öltözött a 100 éves fa a központban

Fotó: Hársfalvi Mária

A község többször is bizonyította a múltban, emlékezzünk csak a júliusi eseményekre, amikor emberemlékezet óta nem tapasztalt természeti katasztrófa sújtotta a települést, hiszen alig néhány óra leforgása alatt több mint egyhavi esőmennyiség zúdult a falura. A lakók akkor is összefogtak és most is, hogy mosolyt csaljanak az arcokra.

A klub hölgytagjai ismét elkápráztatták e kis falu lakóit. Horgolásaikkal már néhány hónappal ezelőtt pompába öltöztették a Gyúró-Tordas kerékpárút egyik fűzfáját, legutóbb pedig ugyanezt tették a gyúrói iskola előtt álló vén juharfával.

Új díszbe öltözött a 100 éves fa a központban
Fotó: Hársfalvi Mária

A falu központjában található közel 100 éves fa a klub tagjainak jóvoltából új életre kelt, óvodások, iskolások, járókelők egész hadát csábította el, szerezve nekik boldogabb, nyugodtabb perceket ebben a kiszámíthatatlan, csapongó világban. A falu legújabb ékkövét, eme szebbnél szebb horgolásokat, több hónapon át, megannyi munkaórán keresztül készítették az asszonyok, akik ezzel az ajándékkal bebizonyították, hogy nincs szükség eurómilliókra ahhoz, hogy kedveskedjünk a másik ember felé, mosolyt csaljunk az arcokra.

– Meglepetésnek szántuk, főleg az iskolás és óvodás gyermekeknek és szüleiknek, akik nap mint nap láthatják, reméljük még nagyon sokáig – mondta Egri Sándorné, Márta néni, a nyugdíjasklub elnöke. Aki arra jár, csodálja meg! Az iskolánál és a halastónál lévő testvére is bizonyítja, hogy amint a horgolt minták összekapcsolva szoros egységet alkotnak, úgy az összefogás ereje az emberek világában is sikerre vezethet. Íme a követendő példa!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában