Frissen Fejérből

2021.06.22. 09:00

Négy évtizede a gyerekek szolgálatában – A sáregresi Nagy Gabriella óvodapedagógust köszöntötték

A nevelési év végén a sáregresi óvoda Nagy Gabriella óvodapedagógust köszöntötte, aki több mint 40 éve gyakorolja hivatását. Óvónőként és intézményvezetőként is munkálkodott az elmúlt évtizedekben.

Majer Tamás

Balról: Albertné Tiringer Mária, Kondor Zoltánné, Nagy Gabriella, Nagy Ferencné, Zuppon Andrea az évzárón

Fotó: óvoda

Az óvoda ballagásán és évzáróján idén három ballagó nagycsoportos gyermeket búcsúztattak el. Ezt követően Zuppon Andrea intézményvezető és Albertné Tiringer Mária polgármester Nagy Gabriella óvodapedagógust köszöntötte, aki nemcsak mint óvónő, de mint intézményvezető, illetve tagintézmény-vezető is tevékenykedett az elmúlt évtizedekben. Az ünnepségen Nagy Gabriella meghatódottan mondott köszönetet mindenkinek, akivel lehetősége volt együtt dolgozni az elmúlt években, és Istennek adott hálát életéért, családjáért, munkájáért.

Alább Albertné Tiringer Mária a sáregres képviselő-testület nevében köszöntötte Nagy Gabriellát.

Balról: Albertné Tiringer Mária, Kondor Zoltánné, Nagy Gabriella, Nagy Ferencné, Zuppon Andrea az évzárón
Fotó: óvoda

– 40 év, kedves vendégeink! Nagyon hosszú és gazdag életpálya. Gabi néni Érden, Igaron és Sáregresen munkálkodott, illetve munkálkodik pedagógusként – kezdte beszédét a falu vezetője. – Kedves Gabi néni! Ha csak egy pillanatra belegondolunk, mennyi minden történhetett az elmúlt évtizedekben, elcsodálkozunk. Hány kolléga és sok-sok gyermek része volt az életednek! Nap mint nap eljöttél esőben, szélben, hóban vagy éppen ragyogó napsütésben erre a helyre. A sok feladat, a kihívások, a változások és elvárások... Ezzel egy időben a rengeteg élmény, amit egy közösségben kaphatunk, mert ahol gyermekek vannak, ott vidámság is van. Ahol gyermekek vannak, ott szeretet is van, ami erőt ad. Amióta emlékszem, illetve amióta együtt dolgozunk, egy nagyon lendületes, határozott, néha eltántoríthatatlan embert, kollégát látok. Aki, ha kellett, akrobatikus mutatványokat csinált a gyerekekkel, aki együtt mókázott a felvonulókkal jelmezben a farsangokon, de határozott vezetőként lépett fel, amikor a helyzet úgy kívánta – fogalmazott a polgármester.

– Ajándékot kaptál a Jóistentől, hogy pedagógus lehetsz. Megismerhettél sok és sokféle embert, akiket formáltál, és akik formáltak téged is. Gyakran hallom tőled, hogy a mostani szülők egy része óvodásod volt. Rengeteg olyan élménnyel és emlékkel gazdagodhattál, amit csak ez a hivatás nyújthat – folytatta azután. – Hálásan köszönjük a munkádat, a kitartásodat, a szorgalmadat, ami előre vitt, és ezen a pályán tartott. További sikereket és nagyon jó egészséget kívánunk! – zárult a méltatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában