Frissen Fejérből

2021.07.05. 09:02

Egész hétvégén igazi nyári kavalkád várta a látogatókat a lepsényi sportpályán

Kirakodóvásár, főző- és pitesütő verseny, volt itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Baráth Eszter

Koncertek, vattacukor és körhinta teremtett jó hangulatot

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lepsényben a korábbi Lyukas Fazék Fesztivált idén váltotta fel a Lepsényi Nyári Fesztivál, amely pályázat útján valósulhatott meg. A kétnapos rendezvényen szombaton élvezhették a legtöbb programelemet a látogatók. Borsos György szervező elmondta, a főzőversenyre – ahol a tokány volt a főszereplő – 14 csapat nevezett, míg pitesütő tehetségüket hatan mérték össze. Előbbinél öt szempontot vettek figyelembe az értékelésnél, utóbbinál pedig négy fő kritériumnak kellett megfelelni a pontozás során.

A résztvevők mind nyertek azzal, hogy végre ismét együtt lehettek

A zsűri elnökének, Kiss Gyulának munkáját Somodiné Simon Andrea és Tóth Zsuzsa segítette. Ahogy az eredményhirdetésen kiderült, dolguk nemcsak a rengeteg étel végigkóstolása miatt volt nehéz, de a végső sorrend felállítása sem volt egyszerű. A pitesütők közül Gyarmati Józsefné került ki győztesen, míg Timár Zoltán és Nagy Tünde közös alkotása, majd Pásztiné Berta Ildikó finomsága következett a sorrendben. A bírák döntése alapján a legízletesebb tokányt a képviselő-testület csapata készítette el, a dobogó második fokára a Huncutkák csapata, míg a harmadikra a Közlekedési Kabinet Mi Hazánk csapata került. A település apraja és nagyja előtt vehette át bronzérmét a Lepsény öregfiúk csapata a bajnokságban elért harmadik helyezésért.

Főző- és sütőverseny: nem volt egyszerű a végső sorrend felállítása
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Borsos György kiemelte, a különböző körhintákat és ugrálóvárakat kora estig mindkét nap ingyen használhatták a látogatók, a kirakodóvásárban pedig bőven volt lehetőség válogatni a portékák között. Természetesen a színpad egyik nap sem maradt üresen. Szombaton a Tótágas Tornárium bemutatója után a zene kapta a főszerepet.

Koncertek, vattacukor és körhinta teremtett jó hangulatot
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fantázia Pont előadása és a tombolasorsolás után Kaczor Feri és Pál Dénes hangolta a közönséget az éjszakába nyúló utcabálra. Borsos György szerint az eseményre látogatóknak jó érzés volt újra együtt lenni és felhőtlenül beszélgetni. Szombaton kora délután már négy-ötszáz fő érkezett a helyszínre, ami a koncertek idejére még tovább emelkedett. Mint mondta, valószínű, hogy a magas látogatói számhoz hozzájárult a korlátozások további enyhítése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában