Frissen Fejérből

2021.09.13. 07:30

Sertésételek és almás sütik versenyeztek Szabadbattyánban

A nemes tekintetű és fényes homlokú zsűri meghozta döntését – kezdett bele R. Kárpáti Péter sorozatszínész, amatőr gasztroversenyek gyakori meghívott sztárvendége a szabadbattyáni Terményünnep főkóstolója, zsűrielnöke.

Majer Tamás

A traktorok impozáns felvonulásával kezdődő napon minden résztvevő jóllakott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mibe kezdett bele? Nos, a szép szombati nap kora délutánján, a Csíkvár téren fölállított színpadnál megtartott eredményhirdetésbe, a jóllakott közönség előtt. A főzőversenyben sertéshúsból készült ételek, a süteménysütő versenyben almás édességek mérettettek össze. Nem nagyságban, de ízben.

Vegyük előbb a húst, a húsokat! A battyáni képviselők szerezték meg a harmadik helyet, retró tarját készítettek. A második helyezést a Fakukacok csapata vitte el, lecsós pörköltjük tarhonyával nem volt zsíros. A zsűrit csak a paradicsomról összepöndörödött héj zavarta, de csak kicsit. Az első helyezést Csókási Lajos szerezte meg, aki egy klasszikus, egyszerű-nagyszerű vaddisznópörkölttel aratott sikert!

A traktorok impozáns felvonulásával kezdődő napon minden résztvevő jóllakott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

R. Kárpáti Péter zárszó gyanánt a fokhagymát dicsőítette. Kifejtette, a fokhagymát mint autentikus magyar fűszert érdemes bátrabban használni, hiszen kellemes ízkiegészítő és egészséges szuperélelmiszer.

 

A süteménysütő versenyt Major Miklósné nyerte meg Rucskáné Molnár Katalin, illetve Takács Jánosné előtt. A berregő traktorok impozáns felvonulásával kezdődő napon gyerekprogramok, zenei műsorok, őstermelők piaca is segítette az ellazulást. A fiatalok számára talán az iskola udvarán hajtható pedálos gokartokkal való visszafogott száguldás jelentette a nap fénypontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában