Frissen Fejérből

2021.09.01. 17:10

Tanévnyitóval egybekötött sportpályaátadót tartottak Beloianniszban

Magyarország Kormánya támogatásával megújulhatott a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola sportpályája, melynek megünneplését egybekötötték a tanévnyitó ünnepséggel.

Déri Brenda

Az iskolában tanuló diákok előadtak egy táncos-bemelegítős műsort, mellyel egyúttal használatba is vették az átadott „grundot”

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán 16 órakor kezdődött az a tanévnyitó ceremónia, amelynek végén átadták az új sportpályát is.

Az iskolában tanuló diákok előadtak egy táncos-bemelegítős műsort, mellyel egyúttal használatba is vették az átadott „grundot”
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A megjelenteket az iskola igazgatónője, Dimanovszka Mahi köszöntötte, majd átadta a szót Soltész Miklósnak, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának.

– Nagy öröm látni ezt a változást, mely nem jöhetett volna létre az itt összegyűltek nélkül. A szabadságszeretet az, ami összeköt minket, magyarokat és görögöket, éppen emiatt beszélhetünk ma görög nemzetiségről hazánkban. Ahogy eddig, úgy a jövőben is segíteni és támogatni fogjuk Beloiannisz községét. Isten áldja a pedagógusokat, a szülőket, gyermekeket és a jelenlévőket! – mondta.

 

Majd Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője folytatta köszöntőbeszédével, melyben hangsúlyozta, hogy a létrejött bizalmi viszony egyik ékes bizonyítéka ez a sportpálya is, melyért hálásnak kell lennünk ebben a pandémiás időszakban, ami mindenkit próbára tett. Hozzátette, hogy a nehézségek leküzdésében nagy szerepet játszott az öszszefogás, amiben a pedagógusok mellett a szülők és a gyermekek is partnerek voltak. A képviselő bízik abban, hogy az idei tanév, ahogy kezdődik, úgy is fog végződni: jelenléti oktatással.

Az esemény Hristodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata elnökének beszédével és egy áldással zárult, amelyet a jelképes szalagátvágás követett. Végül az iskolában tanuló diákok előadtak egy táncos-bemelegítős műsort, mellyel egyúttal használatba is vették az átadott sportpályát

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában