Frissen Fejérből

2023.06.21. 10:30

Igazgyöngyös tehetségek képei a Vörösmarty Könyvtárban

Ha szép, lélekemelő képeket szeretnének látni, akkor látogassanak el a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegére, ahol az Igazgyöngy Alapítvány növendékeinek munkái láthatók.

Bokros Judit

Június végéig a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegének folyosói falát díszítik az Igazgyöngy Alapítvány növendékeinek egyedül vagy csoportosan készített képei

Fotó: FMH

A könyvtár folyósóját június 30-ig díszítik a színekben és formákban gazdag rajzok, festmények, amelyeket a berettyóújfalui járásban élő, hátrányos helyzetű gyerekek készítettek. Az L. Ritók Nóra vezetésével működő Igazgyöngy Alapítvány célja és feladata több mint húsz éve az, hogy küzdjön a gyermekszegénység ellen, és támogassa az érintett családokat, gyermekeket. Egyik tevékenységi köre a művészeti iskolai oktatás: az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolába jelenleg több mint hatszáz gyermek jár, közülük körülbelül hatvan százalék hátrányos helyzetű.

Az alapítvány rendszeresen szervez kiállításokat itthon és külföldön a gyerekek látványos munkáiból. Ezzel is szeretnék megmutatni, mennyi tehetséges fiatallal foglalkoznak, akik a művészet által ki tudják fejezni gondolataikat, érzelmeiket. A művészeti oktatás sajátos rendszerű és hármas fókuszú: vizuális kommunikáció-fejlesztésből, hátránykompenzációból és a szociális kompetenciák fejlesztéséből áll.

A székesfehérvári kiállítás még májusban nyílt meg az Európa Klubban, majd a képek június elején kerültek át a könyvtárba, ahol a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 3. é osztályos tanulói láthatták őket először egy foglalkozás keretében.

A tárlat azonban bárki számára megtekinthető, aki útba ejti a gyermekkönyvtárat. A képek nyitva tartási időben, tehát hétfőtől péntekig 13-18 óráig, valamint szombaton 9-16 óráig láthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában