foci

2021.07.06. 20:31

Változások a megyei vezérkarban

A 2021-2022-es labdarúgó-bajnokságokra való felkészülés hivatalosan július első napján kezdődött Fejérben, az új szezon jövő év június 30-án ér véget.

Horog László

Balról Schneider Béla, Hingyi László és Bencsik István

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal meglehetősen mozgalmasan kezdődtek a bajnoki év első napjai. Előzőleg az MLSZ elnöksége kinevezte a megyei társadalmi elnököket, valamint a társadalmi elnökséget. A már tíz éve a társadalmi elnöki pozíciót betöltő Bencsik István további bizalmat kapott, 2025. június 30-ig ismét kinevezték.

A megyei, nyolctagú társadalmi elnökségben két tekintetben történt változás. Kápolnai Csaba hosszú ideje, míg Hingyi László egy cikluson keresztül volt tagja a vezérkarnak. Mindketten visszavonultak az elnökségből, de a labdarúgástól nem szakadnak el, Kápolnai Csaba egyik bizottságban vállalt feladatot. Hingyi László ebben az évben kapott a megyei labdarúgásért elismerést a június derekán rendezett évzárón, a sportvezető a továbbiakban Dunaújvárosban szeretne tevékenykedni a városi kispályás labdarúgásban. Helyükre Bicske és Sárbogárd város polgármestere, Bálint Istvánné és Sükösd Tamás került az elnökségbe. Mindkét leköszönő elnökségi tagnak az MLSZ főtitkára levélben, a megyei igazgató, Schneider Béla és Bencsik István elnök személyesen köszönte meg a megyei labdarúgásért végzett munkáját.

Balról Schneider Béla, Hingyi László és Bencsik István
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A július elsején hatályba lépő kinevezést, az új elnökség az alakuló ülésén komoly munkával kezdte. Az alapszabály szerint a hatáskörükbe tartozik a megyei bizottságok elnökeinek és tagjainak kinevezése. Minden megyében öt alapbizottságot kell működtetni, ezek nélkül nem üzemelhet a bajnoki rendszer. Ez a verseny, az igazolási és átigazolási, játékvezetői, fegyelmi és a fellebbviteli bizottság. Ezen felül minden megye a saját működését segítően tetszés szerint alapíthat bizottságokat – mondja Schneider Béla.

A Fejér megyei társadalmi elnökség az öt alapbizottság mellett további hat bizottságba nevezte ki az elnököket és a tagokat. Bizottságvezetői poszton két tekintetében történt változás, a játékvezetői bizottság élén Arany Tamást Sári Csaba, míg a kispályás bizottságot eddig vezetőjét, Szabó Lászlót Petrás Gábor váltotta.

– Mindkét leköszönő bizottságvezető a labdarúgás kötelékében marad, a nagy tapasztalatokkal rendelkező Arany Tamás az országos játékvezetői keret ellenőrzésére koncentrál, Szabó doktor pedig tovább dolgozik az elnökségben. Eddigi munkájukat megköszönte az igazgatóság. A kinevezését követő második napon a versenybizottságnak már jelentős feladata volt, ugyanis másodikán délben járt le a nevezési határidő. A hiánypótlások beérkezése után válik véglegessé a létszám. Annyi azonban elmondható, hogy összességében több csapat nevezett, mint az előző bajnoki szezonban. A megyei első osztályban most is 15 csapat küzd a bajnoki címért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában