Dupla dobogó

2022.10.09. 12:35

Kovács Bálint szép eredménnyel zárta az idei szezonját

A H-Moto Team által menedzselt motorversenyző, Kovács Bálint nagyszerű eredménnyel zárta az évadját, Csehországban kétszer is dobogóra állhatott az Alpok Adria Bajnokság szezonzáróján.

Beke Zsombor

Kovács Bálint két dobogós helyezéssel zárta az idei szezonját

Forrás: racebg.net

A 21 éves fehérvári motoros az idei idényben is több bajnokságba is belekóstolt. A fő csapásvonal az Endurance-világbajnokság volt, de ez mellett hazai pontvadászatba, valamint az Alpok Adria Bajnokságba is indult Kovács. A HUMDA Academy támogatott pilótája legutoljára a Bol d’Oron rendezett 24 órás futamon indult, ott a hatodik helyen zárt. Az Alpok Adria bajnokságban nem indult minden versenyen Kovács Bálint, de ennek ellenére egy Ducati nyergében Rijekában nyerni tudott. 

Ezúttal Csehországban állt rajthoz a pontvadászat évadzáróján. Nem volt problémamentes versenyhétvégéje a fiatal versenyzőnek, ennek ellenére az időmérőn a negyedik helyen végzett, majd szombaton és vasárnap a második helyen futott be a versenyeken. 

– Nem titok, kicsit feszültebben vártam az Alpok Adria szezonzáróját, ugyanis egyrészt a brnói pályán két évvel ezelőtt motoroztam utoljára, míg a Ducatival több mint egy hónappal ezelőtt versenyeztem – mondta a hétvégével kapcsolatban Kovács Bálint. – Ugyanakkor abszolút nem volt rajtam teher, egyet szerettem volna elérni, hogy ezt a sikeres évet megfelelően tudjam lezárni. Nem tagadom, az első pillanattól az utolsóig voltak gondjaim, a szabadedzéseken végig hadilábon álltam a gumikkal, egyszerűen nem volt a motornak tapadása néhány kör megtétele után. Az időmérőkön kipróbáltam kétfajta keveréket is, elsősorban a versenyre készültem, így végül a negyedik helyre értem oda. Szombaton a sprintverseny alatt is folyamatos volt a tapadásvesztésem, a tempóm sem volt elég a győzelemhez, ezek alapján elégedett voltam a második hellyel, valamint a versenyen futott legjobb köridővel. Sajnos vasárnap a rendezők hibájából lemaradtam a warm up-ról, így esélyem sem volt kipróbálni azt a beállítást, amit a futamon akartunk használni. Ennek ellenére egy jó rajt után hamar az élre álltam, ám a verseny felénél ismét elfogyott a gumim, ráadásul az utolsó három körben technikai gondjaim is adódtak, így a Superbike kategóriában ismét a második hely lett az enyém.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában