Siker

2023.04.18. 20:07

Elődöntős az Alba Fehérvár (galéria)

A negyeddöntő harmadik mérkőzését a Gáz utcában vívta az Arconic-Alba Fehérvár a Kecskeméttel. A hazai kosarasok ismét nyertek, ezúttal 88-79-re, ezzel elődöntősök.

Horog László

Philmore (31-es fehérben) a Fehérvár legeredményesebb játékosa volt 19 szerzett ponttal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Küzdelmes volt a Fejér vármegyeiek első két meccse a rájátszásban, de mindkettőt megnyerték, múlt szerdán a Gáz utcában győztek 89-82-re, majd az Alföldön, pontokban lényegesen szerényebb derbin, 64-62-re. Hasonlóan alakultak a koreográfiák, félidőben még a KTE volt előnyben, aztán az albások fordítottak, a végjátékban biztosabb kézzel dobtak és nyertek. Ezzel 2-0-ra elléptek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, más céljuk nem lehetett a kedd esti, az Alba Regia Sportcsarnokban bonyolított randevún, mint az, hogy lezárják a negyeddöntős párharcot és megkezdik a nyugodt felkészülést az elődöntőre.  

Az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosarasai kedden este a harmadik elődöntőt is megnyerték a KTE elleni, negyeddöntős párharcban
Fotós: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Ellentétben az alapszakaszban vívott két utolsó, a Szolnok és a Szombathely elleni, szombati meccsekkel, hétköznap lévén ezúttal nem telt meg a házigazdák otthona, azonban a hangulattal így sem volt gond, a vendégeket húsz drukker bíztatta, nem voltak sokan, ellenben hangosak. DeCosey közeli dobása leperdült a gyűrűről, Fazekas kintről nem talált be, Somogyi szerezte a derbi első pontjait. Karahdzic egalizált, a koreográfia nem változott a folytatásban sem, a házigazdák két ponttal vezettek, a vendégek azonnal egalizáltak. Akadt olyan akció, amikor a hazaiak háromszor is kísérletezhettek dobással, mindegyik kimaradt, aztán DeCosey a sarokból betalált, 9-6. Az amerikai hátvéd a későbbiekben is jól célzott, a túloldalon Townes volt elemében, a vendégeknél Wittmann, a hazaiaknál Vojvoda lépett pályára, Philmore zsákolása után a KTE szakvezetője, Forray Gábor időt kért, 19-12. Townes jóvoltából két pontra érkezett a vendég, a hazai center, Diong is beköszönt kétszer, tíz perc után 23-21-re vezettek a kék-fehérek. Karahodzic révén már a vendégeknél volt a szűk előny, sőt, növelték is, nyolc pontot szereztek és egyet sem kaptak, 23-29-re módosult az állás. Visszatért a padról DeCosey és Somogyi, perceken át nem született gól, Kucsera duplája után Alejandro Zubillaga időt kért. Hat percen át nem dobtak kosarat a kék-fehérek, a vendégek fiatalja, Ivkovic két trojkával jelentkezett, 12 ponttal meglógtak a lilák, Zubillaga ismét időt kért, 23-35. Közelített a Fehérvár, zsinórban három kosárral, félidőben 36-42 állt a táblán.  

Kucsera és Townes triplájával megint meglógtak a látogatók, DeCosey és Ford hármasa, majd utóbbi duplája jól jött, egyenlített az Alba, Forray időt kért, 48-48. Vojvoda büntetőivel már a hazaiak vezettek, Pongó adott sapkát Townes-nak,  majd hármast hintett, nyílt az olló, a vendégek trénere ismét maga köré gyűjtötte játékosait, 58-50. Townes ügyeskedett, araszolt előre a KTE, fél óra után 60-59-re vezetett a vendéglátó. Fej-fej mellett haladtak a brigádok, aztán Wittmann révén már a látogatók vezettek, igaz, nem sokáig, hullámzott a meccs, a korábban rendre magabiztos Dramicanin ezúttal nem találta a gyűrűt, Vojvoda viszont meglelte a ritmust, a vékonyabb kispaddal rendelkező lilák ezúttal is elfogytak a végére, 88-79. Elődöntős az Alba.

JEGYZŐKÖNYV

Arconic-Alba Fehérvár–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 88-79 (23-21, 13-21, 24-17, 28-20)

Negyeddöntő, 3. mérkőzés, Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1600 néző, vezette: Földházi Tamás Péter, Cziffra Csaba Zsolt, Sörlei Attila (Forrai Sámuel)

Alba: Pongó 16/9, Somogyi 4, DeCosey 15/6, Ford 14/6, Philmore 19/3. Csere: Vojvoda 10, Diong 8, Takács Milán 2. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

KTE: Townes 28/9, Fazekas -, Klobucar 7/3, Kucsera 7/3, Karahodzic 10. Csere: Wittmann 14/9, Ivkovic 8/6, Tóth B. 3/3, Dramicanin 2, Kiss D. -. Vezetőedző. Forray Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában