Agresszívak és kemények voltak

2023.10.30. 13:26

A vezetőedző szerint védekezésben sokat léptek előre a kosarasok

Múlt hét közepén a bolgár Balkan Botevgrad ellen a nemzetközi kupában veszítettek az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai, a hétvégén viszont magabiztosan verték a Szolnoki Olajbányász együttesét az NB I-ben, 93-73-ra.

Horog László

Fotó: Szabó Miklós

A sérülések miatt meglehetősen tartalékos vendégek szakvezető már a kezdés előtt jelezte, a fentiek tükrében a szoros eredménnyel elégedett lenne az örök riválisok csatáján. Nem kezdtek rosszul, a félidőben mindössze ötpontos hátrányban voltak. Ahogy a korábbi bajnokikon, a harmadik negyedben megléptek a házigazdák, akik az utolsó tíz percben tovább fokozták a tempót, végül magabiztos, húszpontos sikert arattak. Ezzel továbbra is százszázalékosak, a mezőnyben egyedül.

Alejandro Zubillaga, a hazaiak vezetőedzője érthetően elégedetten szemlélte az immár ötödik, bajnoki győzelmet.

- Szeretnék ismét köszönetet mondani a szurkolóinknak, megmutatták, hogy a csapat mellett állnak. Gratulálok a Szolnoknak is, nehéz helyzetbe kerültek a sok sérült miatt, kulcsjátékosaik hiányoztak, ezt vezetőedzőként természetesen átérzem, tudom, ez mit jelent. A vendégek keményen küzdöttek, mindent megtettek a győzelemért. Elégedett vagyok a játékosaimmal, nagyon jól játszottunk, a korábbiakhoz képest védekezésben sokat léptünk előre, látszik, hogy a FIBA Europe Cup mérkőzésein szerzett tapasztalatokat jól hasznosítjuk a bajnokságban, ezúttal agresszívak voltunk és kemények. Két lábbal a földön kell maradnunk, nem az a fontos, hogyan sikerül a kezdés, hanem az, miként fejezzük be a szezont. Meggyőződésem, jó úton haladunk, ezt kell megtartanunk.

A házigazdák nyáron szerződtetett másodedzője, az olasz Flavio Bottiroli a csapat küzdőszellemét dicsérte.

- Mindent megtettünk a sikerért. A hétközi, bolgárok elleni kupamérkőzésen a támadók lepattanók okozták a vesztünket, ebben a tekintetben sikerült nagyot javulnunk, meg úgy általában, a védekezésben. Jó meccset vívtunk a Szolnokkal, megérdemelten nyertünk, nem túlzó a húszpontos differencia. Bízom a hasonló folytatásban.  

A szerb Miodrag Rajkovic, a vendégek szakvezetője elismerte, jobbak voltak a vendéglátók.

- A házigazdák megérdemelték a sikert, a játékosaim keményen küzdöttek, erre büszke vagyok. Túl soknak bizonyult a tizenhat eladott labdánk - különösen a negyedik negyedben elszórt hét -, a mérkőzésünkbe került. Az első negyedben tíz büntetőt dobtunk, az utolsóban egyet sem, nem volt energiánk, nem voltunk agresszívak, így nem lehettünk meccsben. Ameddig bírtuk erővel, nem játszottunk rosszul, 25 percig rendben mentek a dolgaink, a csapatomnak is elmondtam, ezzel az időszakkal elégedett voltam. Sok sikert kívánok az Albának a FIBA Europe Cup sorozaton.

Takács Milán, a házigazdák hátvédje szerint nagyszerű atmoszférában léptek pályára az együttesek.

- Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, ami az Alba-Szolnok rangadón ez megszokott. Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második félidőre nagyobb energiával jöttünk ki, ennek köszönhetően sikerült felőrölnünk az Olaj gárdáját, megérdemelt, nagyobb arányú győzelmet aratnunk.

James Eads, a vendégek amerikai irányítója megbízhatóan teljesített,18/3 pontot gyűjtött.

- Azt gondolom, az első 25 percben nagyszerűen küzdöttünk. Kevesen voltunk, de sikerült jobban tartanunk magunkat, mint a ZTE ellen. Összességében büszke vagyok a csapatra, a végére sajnos elfogytunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában