Röplabda

2023.12.11. 14:29

Kemény próbatétel előtt

Újabb jelentős állomásához érkezik szerdán este a MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda csapata. Az idei szezonban szárnyaló kék-fehérek a CEV Challenge Cup nyolcaddöntőjében a spanyol Club Voleibol Teruel otthonában lépnek parkettre 19.30-tól.

Káldor András

A Loki erősségére, Redjo Kocira (kék) ismét fontos összecsapás vár

Fotó: CEV

Két hete szerdán a fehérváriak egy nehezen kiharcolt győzelmet követően érkeztek a visszavágóra svájci Näfelsbe. Dávid Zoltán vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, az első összecsapáson érezte játékosain a korábbi három MEVZA Közép európai Ligában lejátszott találkozó fáradságát. Ettől függetlenül a Loki remekül helyt állt a Volley Näfels ellen, és 3:1-es győzelmével (összesítésben 6:2) tovább írta a gárda idei sikertörténetét.
Ezt követően ismét a hazai bajnoki küzdelmek, valamint a MEVZA Liga következő állomása kerül előtérbe, tudván azt, hogy a CEV Cup-ban spanyol ellenfelet kaptak. A MEVZA Ligában egy győzelem, és egy vereség lett a szlovén túra végeredménye, és az OK Maribor elleni vereség egyben azt is jelentette, hogy véget ért a csapat tizenhat meccses veretlenségi szériája. A fehérváriak kénytelenek lesznek nélkülözni Teruelban a válogatott kerettag Ambrus Bencét, aki legutóbb a Dág KSE elleni bajnokin szenvedett nyílt törést a jobb kisujján. 

Szerdai ellenfelük jelenleg a spanyol Superligában a hatodik helyen tanyázik, tizenegy meccsből hatot nyerte, ötöt elvesztettek, szombaton pedig a nyolcadik Conqueridor Valencia csapatát győzték le hazai pályán 3:0-ra. A CEV Cup-ban rendszeresen induló együttes több közép és dél-amerikai játékost is foglalkoztat, kolumbai, argentín, mexikói származású röplabdás erősíti őket, és vezetőedzőjük, Máximo Torcello is argentín.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában