Kosárlabda NB I/A

2024.05.10. 21:38

Megkezdi a bronzcsatát az Alba

Miután az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellen négy mérkőzésen elbukta az elődöntőt az Arconic-Alba Fehérvár a továbbiakban a bronzéremért küzdhet a Zalakerámia ZTE KK ellen a férfi kosárlabda NB I/A rájátszásában.

Szabó Róbert

Vojvoda Dávidék hazai pályán kezdik a Zalaegerszeg elleni bronzcsatát

Fotó: Nagy Norbert

A székesfehérvári együttes jól kezdte a rájátszást, söpréssel jutott túl a Sopron KC-n, majd az első találkozón a Szolnoki Olajbányászt is simán, 92-83-ra győzte le. Idegenben aztán már nem volt ilyen szerencséje, bár nagyot hajrázott, de végül így is 13 ponttal kikapott, így egyenlítettek a szolnokiak. Hazai pályán aztán ismét úgy tűnt, kezébe veszi az előnyt Alejandro Zubillaga legénysége, de hiába vezetett 22 ponttal is, végül hosszabbításban egy ponttal alulmaradt. Szolnokon aztán nem sikerült javítani, így a rivális 3-1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

Az Alba így a bronzéremért küzdhet, méghozzá a Zalaegerszeg ellen, amely a Falco KC Szombathellyel szemben maradt alul 3-0-ra a legjobb négy között.

A két csapat ebben az idényben kétszer találkozott már egymással az alapszakaszban. Székesfehérváron Vojvoda Dávidék magabiztos, 103-76-os sikert arattak, idegenben azonban 89-83-ra alulmaradtak még március végén.

A párharc ezúttal is három győzelemig tart, azonban nincs egyszerű feladata a fiúknak. A Zalaegerszeg szervezett, jó játékot képvisel, azonban Alejandro Zubilagga fiai többször is bizonyították az idény során mire képesek, főleg hazai pályán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában